Otišla sam na Adu Bojanu i zaboravila samo jednu stvar da promenim na telefonu. Stigao mi je nenormalan račun

Jedna naša čitateljka napravila je grešku dok je letovala na Adi Bojani, što ju je prilično skupo koštalo...

  • 22

Cene interneta u romingu su poslednjih godina drastično pale, ali se ipak dešava da mnogi turisti iz Srbije koji letuju u stranim zemljama naprave ogromne račune zbog jedne male greške. Upravo to se desilo i našoj čitateljki Marini S. koja je letovala na Adi Bojani. Ona je za samo jedan dan slučajnog korišćenja interneta u romingu napravila račun od 10.000 dinara.

Evo kako da izbegnete ogromne telefonske račune na letovanju: Ovo je daleko jeftinije od rominga!

Kako se to i vama ne bi desilo, njenu ispovest vam u nastavku prenosimo u celosti.

"Otišla sam na Adu Bojanu i odmah čim sam stigla uplatila dodatak koji mi je omogućio 1 GB interneta u romingu u trajanju od sedam dana. Međutim, niko mi nije rekao da kad istekne tih sedam dana (meni je isteklo poslednjeg dana ujutru, a tek uveče sam kretala nazad za Beograd), nikako NE SMEŠ da imaš uključen mobilni internet na svom telefonu.

Ja sam slučajno zaboravila da isključim internet, a telefon je nastavio da "srče" megabajte po redovnim cenama, koje su i dalje prilično visoke.

Za samo jedan dan korišćenja interneta u romingu, stigao mi je račun od 10.000 dinara".

Ukoliko uzimate neke od tarifnih dodataka za internet u romingu koji su dostupni po pristupačnim cenama za zemlje u regionu, nikako ne zaboravite da isključite mobilni internet malo pre nego što vam istekne njegovo važenje. Najbolje je da sebi postavite podsetnik dan pre isteka, kako biste bili sigurni da nećete zaboravite da isključite prenos podataka.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Isključivanje mobilnog interneta može se uraditi iz padajućeg menija kod Android uređaja klikom na ikonicu "Mobile data" ili u podešavanjima pod sekcijom konekcije.

Kod iPhone uređaja idite u "Settings" > "Cellular" i opciju "Cellular Data" isključite.

Takođe, u svakom trenutku možete uključiti "Airplane" mod koji će isključiti kompletan pristup mreži, ali u tom slučaju nećete biti dostupni, pa nećete moći da telefonirate i šaljete poruke.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorćol🇷🇸

    15. avgust 2017 | 13:15

    Marina platiću ti ja račun, lepa si ako si raspoložena da se upoznamo.

  • misa

    15. avgust 2017 | 13:09

    Nije to nista meni je za 10 minuta koriscenja interneta u italiji pre 2 godine stigao racun 57000 dinara .E to je bruka i sramota !!!!Operator je bio mts.

  • Shone

    15. avgust 2017 | 12:55

    I odjednom je to famozna stvar... 10.000 je i super sta je moglo da se dogodi, racun je mogao imati jednu nulu vise da operateri ne paze....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA