Hrvati napravili novu društvenu mrežu: Cilj je da kod drugih izazovete ljubomoru (FOTO) (VIDEO)

Oni kažu kako njihov projekat ne traži lažnu skromnost, već od korisnika da se pohvale svojim doživljajima i izazovu "ljubomoru" kod drugih

  • 1

Svi mi volimo da delimo fotografije, hvalimo se mestima koja smo posetili i novim doživljajima, a upravo to je i smisao Jealousyja (Ljubomore), nove društvene mreže koja je pokrenuta u Hrvatskoj.

Facebook vraća opciju POKE, ali bi ovoga puta svima mogla da se dopadne!

Splitski trio, Ivo Leko, Ivan Jukić i Ante Braović, stoji iza projekta starog nekoliko meseci, a oni kažu kako njihov projekat ne traži lažnu skromnost, već od korisnika da se pohvale svojim doživljajima i izazovu "ljubomoru" kod drugih.

Međutim, kako sami pojašnjavaju, ideja im je da stvore mrežu korisnika bez klasičnih profila i lažnih prijatelja. Korisnici na objave reaguju sa "jel" ili "jel off", odnosno pozitivna ili negativna reakcija, a pritom niko ne zna kakvu ste reakciju nekome dali i na taj način vam je osigurana anonimnost i možete da budete potpuno iskreni. 

Foto: Jealousy

Negativnom reakcijom korisniku se tako daje do znanja da je "promašio priču", a s druge strane pozitivne reakcije ili "jelovi" skratiće vam vreme između objava.

Autori su naime zamislili kako će korisnici biti ograničeni na vreme između objava na 5 dana, što se može skratiti tim pozitivnim reakcijama. Logično, neko bi shvatio i da će onda sa većim brojem fanova korisnici moći brzo da dođu do što kraćeg vremena između objava, ali algoritam u pozadini vodi računa o broju pratilaca i pregleda objave te na taj način radi procenu jačine korisnika.

Oni kojima pak vreme među objavama bude najkraće postaju velike face (Big Shots). Tu je i Hype Flow, prikaz s objavama oko kojih vlada najveća trka po broju reakcija i komentara, a tu se mogu pronaći i najzanimljivije objave.

Foto: Jealousy

Kako je rekao Ivo Leko za "24sata.hr", još su fokusirani na poliranje svih mogućnosti i posle Nove godine planiraju da krenu sa snažnijom promocijom Jealousyja i privlačenjem korisnika, kojih sada ima nešto manje od 10.000.

Kao najnoviju mogućnost koju su uveli, slušajući povratne informacije od korisnika, su tajni komentari. Ivo naglašava da nisu hteli klasični chat među korisnicima, već će ovako komentare moći da vide samo dvoje korisnika koji ih razmenjuju. 

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA