≫ 

Nataša je zbog igrice koju svi igrate ostala bez muža, posla i para!

Ona je toliko zaluđena ovom igricom, da je ne igra jedino dok spava (tri sata dnevno)

  • 1

Nataši Vulsi (34) iz Velike Britanije propala je veza, izgubila je posao i nagomilala je hiljade evra duga zbog svoje opsednutosti popularnom igricom Candy Crush Saga.

Ona je toliko zaluđena ovom igricom, da je ne igra jedino dok spava (tri sata dnevno). Nataša je jedna od čak 700 hiljada ljudi koliko se procenjuje da je od video-igrica zavisno u Velikoj Britaniji.

- Igranje mi je razorilo porodicu, pa čak ni nakon razvoda ja nisam mogla da prestanem da je igram - kaže Nataša čija je priča objavljena nakon što je Svetska zdravstvena organizacija po prvi puta ovaj poremećaj uvrstila na svoju listu bolesti.

Candy Crush Saga je "zarazna" igrica koja je zaludela milione igrača od kada se pojavila 2012. godine. Iako je besplatna, da bi prešli na viši nivo igrači moraju da plate simboličan iznos.

Igrao Candy Crush na telefonu dok mu nije pukla tetiva!

Foto: Candy Crush Saga

Nataša kaže da je Candy Crush prvi put zaigrala pre četiri godine.

- Prijatelji na Facebooku poslali su mi zahtev da se priključim i tada sam mislila da nema štete ako probam. Od tada ni ne pamtim trenutak kada sam prestala da igram, ponekad i do 18 sati na dan. Igrica je dostupna na telefonu pa je mogu igrati bilo gde i bilo kada. Postala sam toliko opsednuta da sam se budila usred noći zbog ogromne želje da dosegnem viši nivo, a stvar je kulminirala nakon što sam zbog 'Candyja' zaboravila da pokupim sina iz škole. Prestala sam da se trudim oko njegove užine i samo bih mu u vrećicu ubacila čips i čokoladu jer nisam imala ni vremena, a ni snage da napravim nešto zdravije - priča Nataša.

Počela je da spava tek tri sata na dan što je izludelo njenog partnera koji je zbog svega odlučio da prekine vezu.

- Govorio mi je da će otići ako ne prestanem, ali nije pomoglo. I dalje je kuća bila u neredu, frižider prazan, a moj sin je sam sedeo pred TV-om - kaže zavisnica koja je igrala i na poslu zbog čega je dobila otkaz. Procenjuje da je njena zavisnost na mesečnom nivou košta oko 450 evra. Žrtvuje mnogo toga kako bi se posvetila igranju.

Foto: Candy Crush Saga

- Mesecima nisam bila kod frizera, ne mogu sebi da priuštim ni novu odeću niti kafu s prijateljicama - kaže.

Pre devet meseci na nagovor majke potražila je stručnu pomoć, ali i dalje ima problem.

- Proći će još puno vremena dok ne sredim život, ali sam trenutno bar malo više posvećena sinu, a i ponovo sam počela da radim - ispričala je Nataša za britanski "Mirror".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA