Sećate li se seksi Amazonke za kojom su muškarci otkidali? Sad je ni u ludilu ne biste prepoznali! (FOTO)

Ksena i Gabrijel i danas su ostale pionirke lezbijskog i LGBT pokreta koje su ih barem kada je reč o pop-kulturi učinile manje nevidljivim

  • 2
Foto: Promo/IMDB

Lusi Loles, novozelandska glumica, koju svi pamtimo kao ratničku princezu nedavno je proslavila svoj 50. rođendan.

Lusi je od 1995. do 2001. u seriji koju je između ostalog režirao Sem Rejmi, glumila junakinju Ksenu, princezu ratnicu.

Seriju su snimali na Novom Zelandu, a iako u početku komentari nisu bili baš pozitivni, kasnije je dobila dosta obožavalaca. Lusi je ratnica koja svoje grehe iz prošlosti okajava tako što pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Rijana je najzad progovorila o Drejku: Mi nismo prijatelji (VIDEO)

Međutim, uloga Ksene je prvo trebala da pripadne britanskoj glumici Vanesi Ejndžel, koja se razbolela, pa je iz tog razloga morala  da odustane od uloge.

Foto: Promo/IMDB

Ni glumica Rene Oukonor, koja je glumila Gabriel, nije bila prvi izbor, nego je to bila glumica Sani Denč koja je odustala od uloge, jer nije htela da ostavi partnera u Americi.

Serija se većinom odigrava u staroj Grčkoj, a mahom se snimala u novozelandskim nacionalnim parkovima.

Foto: Promo/IMDB

Možda je najveći doprinos seriji bio to što je vremenom postalo jasno da su Ksena i njena najbolja prijateljica i desna ruka Gabriel zapravo u ljubavnoj vezi.

Ekipa serije još je tokom snimanja hrabro priznala da je osmišljen gej koncept i da nisu želeli da ubacuju jake muške likove, jer bi se tako oduzelo na važnosti devojaka i njihovog odnosa.

Foto: Promo/IMDB

Iako tokom serije nije bilo scena fizočkog odnosa, Loles se izjasnila dve godine nakon snimanja serije.

- Ksena nije eksperimentisala, niti je biseksualka, panseksualka ili nešto treće. Ona je gej, a na sebe i na Gabriel je gledala kao na brak - kaže glumica koja tvrdi da nikada zbog toga nije imala problem u stvarnom životu.

Foto: Promo/IMDB

Amazonka je još u nečemu bila prva, a to je baza fanova na internetu. Iako se to danas podrazumeva, devedesetih je Ksena bila prva serija koja je okupila vojsku onlajn obožavaoca i tad su krenuli forumi, grupe i blogovi posvećeni obožavanju ratnice.

Ksena i Gabrijel i danas su ostale pionirke lezbijskog i LGBT pokreta koje su ih barem kada je reč o pop-kulturi učinile manje nevidljivim.

Evo kako ove glumice danas izgledaju:

Lucy Lawless, Foto: Guliver/Mark Metcalfe/Getty Images
Renee O’Connor, Foto: Guliver/Michael Buckner/Getty Images for EW

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA