≫ 

"Metallica" primila muzičkog Nobela i ušla u istoriju sa kraljevima muzike! (FOTO)

Svečana dodela održana je u četvrtak 14. juna u Stokholmu, a "Metallica" je postala prva metal grupa koja je primila ovu nagradu

  • 4
"Metallica", Foto: Tanjug/AP/Invision

Američki hevi metal bend "Metallica" je dobio prestižnu nagradu "Polar Prize" u Švedskoj", kao i novčanu nagradu od 125.000 dolara. Ovim događajem, "Metallica" je postala prva metal grupa koja je primila ovu nagradu.

Svečana dodela održana je u četvrtak 14. juna u Stokholmu, u prisustvu švedskog kralja Carla XVI Gustafa.

NIKAD VIĐEN SNIMAK: Pogledajte kako su Lejdi Gaga i "Metalika" vežbali pred zajednički nastup na dodeli "Gremi" nagrada i POKIDALI! (VIDEO)

- Ko bi rekao pre 37 godina, kada smo počinjali, da će "Metallica" jednog dana stajati pred kraljevima muzičkog sveta, a i pravim kraljevima, i primati jednu od najprestižnijih muzičkih nagrada? - zapitao se na sceni Lars Urlih (54), bubnjar benda.

Foto: Profimedia

Osnivaču "Metallice" Larsu Urlihu (54) i basisti Robertu Trujilu (53) nagradu je uručio švedski kralj, a najavili su ih gitarista Rodžer Glover (72) i bubnjar Ian Paice (69) , članovi grupe "Deep Purple".

- Kada smo osamdesetih godina svirali na jednom festivalu u Engleskoj, prvi put sam čuo za ovaj bend. Nisam ništa znao o njima. Došao sam da vidim o čemu se tu radi i pomislio da se nešto ozbiljno tu događa. Publika je pjevala svaku njihovu reč. To me impresioniralo. Kad svojom muzikom dotakneš toliko ljudi onda si siguran da si na pravom putu. Koji bend! - rekao je Glover.

Lars Ulrih i Robert Trujillo primaju nagradu od švedskog kralja Karla XVI Gustava, Foto: Profimedia

Nagradu "Polar Prize" 1989. godine pokrenuo je Stig Anderson, menadžer švedske pop grupe "Abba". Nagrada se dodeljuje svake godine, a ovo priznanje do sada su primile muzičke legende poput Eltona Džona, BB Kinga, Pati Smit, Brusa Springstina, Reja Čarlsa, bend "Pink Floyd", Bob Dilan, Bjork...

Lars Ulrih i Robert Trujillo, sa nagradom, Foto: Profimedia

"Metallica" postoji punih 37 godina, prodali su 125 miliona primeraka albuma u poslednje tri decenije, čime su postali jedan od najvećih bendova na svetu, svih vremena.

Njihova prva četiri albuma - "Kill 'Em All", "Ride the Lightning", "Master of Puppets" i "Justice for all", mnogi smatraju klasicima, a "Black Album" im je doneo svetsku slavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Galiot

    15. jun 2018 | 12:30

    Vecina albuma im je ok,ali "Kill em all" sabija.... "seek and destroy", "phantom lord", "motorbreath", i naravno "the four horsemen".... Kakva energija,kakva moc!?!?!

  • Rd

    15. jun 2018 | 17:36

    Objasnili p.s Metallica moj dobar drugar

  • Telegraf_fan

    16. jun 2018 | 20:03

    ATLAS RISEEEE!!!METALLICA RULES AGAIN!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA