Ono što je Stiv Bušemi uradio odmah posle terorističkog napada na Njujork je za svako divljenje (FOTO)

Poznati glumac je pokazao humanu stranu i pomogao ljudima u nevolji

  • 1

Prošlo je 17 godina od terorističkog napada u Njujorku, u kojem su srušene Kule bliznakinje, gde je 3.000 ljudi izgubilo život. Tog 11. septembra 2001. godine, kada se ovaj nemili događaj desio, glumac Stiv Bušemi rešio je da ne sedi skrštenih ruku i pomogne narodu u nevolji.

Naime, on je odlučio da, bar na kratko, ostavi svoju uspešnu glumačku karijeru i vratio se svom starom poslu, poslu vatrogasca. Sa ostalim kolegama vatrogascima, Stiv je tražio i izvlačio ljude koje su završili pod ruševina nakon napada.

Bušemi je zajedno sa svojim bratom svakodnevno radio po 12 sati kao vatrogasac, nije tražio nikakav publicitet, odbijao je da se slika i da daje intervjue.

2003. godine održao je govor na sindikalnom skupu gde se zalagao da se plate vatrogascima povećaju, kao da se prestane da se zatvaraju vatrogasne službe. Zbog ovoga je zajedno sa ostalim vatrogascima bio i uhapšen.

Stiv i njegov brat pomagali su 2012. godine u raščićavanju loma koji je napravio uragan Sendi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA