Družio se sa Splićanima četiri sata, ali jednu pesmu je Balašević ipak ODBIO da peva na koncertu, iako su mu fanovi tražili! (VIDEO)

Balašević je pred punom Spaladium arenom u Splitu odbio da peva svima poznatu pesmu, koju su mnogi nazivali generacijskom himnom

  • 37
Đorđe Djordje Balasevic, koncert Foto: ATA Images

Kantautor Đorđe Balašević održao je u petak, 9. marta, koncert u dupke punoj Spaladium areni u Splitu, a pojedini hrvatski mediji okarakterisali su ovaj događaj konstatacijom "Split voli Balaševića".

Tamo za mene i dalje čuvaju metak: Balašević u Hrvatskoj pričao o Banjaluci u koju, kako je rekao, nikad više neće kročiti

Bilo je ovo Balaševićevo druženje sa Splćanima posle tri godine, a osim što je publici priredio pravo celovečernje uživanje i za sobom ostavio jedan od najvećih koncerata u poslednjih nekoliko godina, ipak postoji jedna pesma koju "panonski mornar" nije želeo da otpeva.

Iako nikada na svojim koncertima ne peva pesmu "Računajte na nas", neki od fanova poželeli su da čuju baš tu pesmu. Međutim, ostali su kratkih rukava.

Foto: Telegraf

- Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država - poručio je Balašević.

Pesmu "Računajte na nas" Đole je napisao davne 1978. godine, peva o Titu i Jugoslaviji, a mnogi je smatraju generacijskom himnom. Izvedena je u brojnim verzijama, a najpoznatija je ona koju su otpevali Balašević, Zdravko Čolić i Meri Cetinić.

Podsetite se čuvene pesme:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob Rock

    11. mart 2018 | 15:26

    Na radio NS se osamdesetih emitovala izuzetno popularna muzička emisija koju su između ostalih vodili i Bogomir Mijatović i Vitomir Simurdić.Negde 1991 emitovan je koncert Balaševića iz nekog mesta u BIH, koji je kojim slučajem bio baš nakon koncerta u Splitu. Dobar deo te večeri Đorđe posvećuje svemu što mu se loše izdešavalo pod Marjanom.Na kraju konstatuje kako mu je jedina šansa da se ikad više vrati u Split, na oklopnom vozilu. Ja tu rečenicu nisam zaboravio, ali on očigledno radi novca i lažne ljubavi, koju nudi svima gde god gostuje, jeste.

  • Srbin

    11. mart 2018 | 14:00

    Ostani tamo Srbija te neželi

  • MALA

    11. mart 2018 | 17:41

    TA DRZAVA TI JE DALA TA VREMENA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA