Čovek ne mora stalno biti gastarbajter: Zašto je ćerka Kemala Malovčića odbila da izbaci "ić" iz prezimena (VIDEO)

Edita Malovčić već dugi niz godina bavi se uspešno glumom i pevanjem

  • 8

Edita Malovčić, ćerka poznatog pevača Kemala Malovčića, zvezda je u Austriji i Nemačkoj. Rođena je u Beču 1978. godine i profesionalno se bavi glumom dugi niz godina. Glumački debi imala je sada već davne 1999. godine, a veliku popularnost dobila je kada je igrala u poznatoj nemačkoj seriji "Mesto zločina".

Pogledajte jedan intervju Edite Malovčić za austrijske medije:

Osim glume, Edita se uspešno profesfionalno bavi pevanje i nastupa pod umetničkim imenom Madita. Peva džez, fank, soul, R'n'B i mnoge druge vrste muzike.

Edita je rođena u mešovitom braku, oca muslimana iz Bosne i Hercegovine Kemala Malovčića i majke pravoslavne Srpkinje. Kako je jednom navela, u katoličkoj školi naučila je vrednosti i moral. Edita je svojevremeno ispričala da je imala problema u detinjstvu zbog svog imena.

- Majka je želela da ne budem diskriminisana. Mislila je da bi to bilo moguće u okruženju kao što je katolička privatna škola - rekla je Edita za emisiju "Beč danas".

Na početku svoje uspešne karijere Editi su predložili da se odrekne onog "ić" na kraju svog prezimena, ali je to odbila da učini.

- Možda je čudno ako to kažem, ali želela sam da dolažem da čovek ne mora stalno biti gastarbajter. Ti ljudi su napustili svoju zemlju zbog teške ekonomske situacije, nisu je ostavili dobrovoljno. Nisu mogli značajno napredovati zbog jezičkih i drugih barijera, bili su u specifičnoj situaciji - rekla je svojevremno Edita.

(Telegraf.rs/radiosarajevo.ba)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    19. mart 2018 | 20:38

    Bravo Edita

  • Srdjan

    19. mart 2018 | 19:07

    konacno jedno.normalno bice,pd svih tih estradnih...

  • Zetela

    19. mart 2018 | 19:38

    Bravo Edita, sve naj naj u buducem zivotu, budi to sto jesi, onakva kakvu te znam. Nema love da bi menjao svoj identitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA