Uz neobavezan seks život postaje lepši!

Ako je verovati rezultatima najnovije naučne studije, povremene kres-šeme su blagotvorne kako za naše fizičko zdravlje, tako i za mentalno stanje

  • 17

Istraživanje Njujork univerziteta oborilo je sve prethodne teorije da povremeni seks na jednu noć loše utiče na samopouzdanje onih koji ga praktikuju. Oni su zamolili ispitanike, uglavnom iz populacije studenata, da tokom 12 nedelja vode dnevnik i da pažljivo zapisuju svoja osećanja kad god budu vodili ljubav, bilo da je to bilo s nekim s kime su u vezi, bilo s nekim ko im nije osebno važan. Rezultati su ih sve zapanjili.

- Za osobe koje su sebi dozvoljavale da se s vremena na vreme upuste u seks-avanturu sa osobom koja im nije stalni partner pokazalo se da su pune samopouzdanja i sveukupnog zadovoljstva životom. Kod njih nije bilo ni traga od nagomilanog stresa, depresije ili anksioznosti – napisali su istraživači.

Pritom, pokazalo se da seks-izleti prijaju podjednako, bez ikakvih razlika, i mladićima i devojkama sa nešto liberalnijim shvatanjima od svojih vršnjaka.

- Iako neobavezan seks sa sobom donosi izvesne rizike od potencijalnih zaraza, ako se vodi računa o zaštiti, ovaj vid provoda ima mnogo psiho-fizičkih prednosti – zaključili su oni.

Da li se vi slažete sa ovim tvrdnjama?

(Telegraf.rs / Metro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русиа

    25. jun 2014 | 14:02

    Како да не .... Неморал је спас за душу...

  • Gongo

    25. jun 2014 | 17:22

    Uvek sam za a i brak je lepši kad ima da se potroši nešto sa strane.

  • Patriota

    26. jun 2014 | 09:33

    Jako lep savet za ocuvanje porodice i zdravlja! Neka i treba nam ova apokalipsa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA