Preminuo bivši trener Barse Tito Vilanova

Bivši trener katalonskog kluba preminuo je u 45. godini života, nakon što je u četvrtak hitno operisan

  • 9

Nije izdržao. Bivši trener Barselone, koji je napustio klubu španskog šampiona prošle sezone, Tito Vilanova, preminuo je u 45. godini posle duge i teške bolesti.

Vilanova je u četvrtak hitno operisan, posle čega je bio u kritičnom stanju, a tužnu vest je na svom sajtu objavio upravo klub iz Barselone.

Vilanova je operisan u novembru 2011. godine i činilo se da je pobedio tešku bolest, ali se rak pljuvačnih žlezda vratio godinu dana kasnije. Njegovo stanje značajno se pogoršalo tokom prethodne nedelje.

"Klub iskazuje najiskrenije saučešće povodom odlaska Tita Vilanove, koji je preminuo u 45. godini. U narednim satima će na stadionu "Nou Kamp" biti omogućeno navijačima da izraze saučešće," saopštio je klub.

Vilanova je predvodio Barselonu prošle sezone, kada je klub izjednačio rekord sa 100 bodova u Primeri i osvojio 22. titulu prvaka Španije.

Četrdesetpetogodišnji Vilanova je propustio značajan deo sezone, jer je više od dva meseca proveo u Njujorku na hemoterapijama, pošto se u decembru operisao drugi put.

Vilanova je ranije bio četiri godine na mestu pomoćnika trenera Barselone Pepa Gvardiole, i u tom periodu klub je osvojio 14 trofeja, uključujući dve Lige šampiona.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA