Ana rutinski preko Skjavone do drugog kola Vimbldona!

Srpska teniserka je rezultatom 7:6, 6:4 bez nekih većih problema izbacila Italijanku i zakazala susret sa Dži Ženg

  • 1

Ana Ivanović je za razliku od Jelene Janković uspešno startovala na ovogodišnjem Vimbldonu savladavši italijansku tensiserku Frančesku Skjavone 2:0.

Srpska teniserka je odigrala dosta sigurno i rutinski je ostvarila trijumf. Prvi servis ju je odlično služio, a osvajala imala je i visok procenat osvojenih poena na drugi servis što se ne može reći za njenu protivnicu. Takođe imala je i više nego duplo pogođenih vinera.

U prvom setu viđena je velika borba koju prikazuje i to što je morao da odlučuje taj brejk. Obe teniserke su na početku izgubile gemove na svoj servis, ali posle te početne nervoze obe teniserke su postale sigurnije i nismo bili u prilici da vidimo brejk do kraja.

Dosta je grešila Ana u tom periodu o čemu govori čak 17 neiznuđenih grešaka, ali je bila koncentrisana kada je bilo najvažnije, u taj-brejku i osvojila ovaj period igre.

Drugi set je bio drugačija priča, jer je Ivanovićeva zaigrala na još višem nivou, dok je Skjavone sve više imala problema na servisu. To je srpska teniserka iskoristila realizacijom jedne od dve brejk lopte koje je imala. čime je stekla dodatno samopouzdanje i može se reći rutinski privela meč kraju.

Protivnica u drugom kolu biće joj Kineskinja Dži Ženg koja je takođe sa 2:0 savladala Aniku Bek.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA