ŽIVOT JE BORBA! Ona boluje od multipla skleroze, ali i dalje trči i pobeđuje! (VIDEO)

"Moje noge, gde su? Ne daj mi da padnem!", viče Kajla treneru posle svake trke, ali uvek istrči ponovu. Nju ni strašna bolest ne sputava da dođe do cilja! Ako ikada poželite da odustanete, ova devojka će Vam pokazati da uz jaku volju prepreke ne postoje

  • 4

Volja i želja nemaju granice. Mentalna snaga važnija je od fizičke. Ove teorije još jednom potvrđuje mlada atletičarka Kajla Montgomeri.

Jedna od najboljih trkačica na duge staze u Americi bori se sa Multiplom sklerozom, i bez obzira na to- trči.

Iako bolset utiče na njene mišiće i kordinaciju Kajla trči i trenira zajedno sa svojim trenerom, i svaki njen korak zaista jeste podvig. Ona je inspiracija svima onima koji se osećaju ograničeno zbog svoje bolesti i upornošću dokazuje da su snovi i dalje dostižni bez obzira koje prepreke imate.

- Moje noge, gde su, gde odlaze! Molim te, pomozi mi, ne daj da padnem- govori Kajla treneru svaki put posle trke!

Nacionalno društvu Multiple skleroze kaže da je bolest nepredvidiva i da napada centralni nervni sistem koji remeti protok informacija unutar mozga i tako stvara problem u protoku informacija između mozga i tela. Uobičajeni simptomi koji prate MS su teškoće u hodu, ukočenost i peckanje u ekstremitetima i mišićnih grčeva. I ako ne postoji lek za trajno izlečenje bolesti, postoje terapije i lekovi za ublažavanje simptoma kako bi se poboljšao kvalitet života.

Svaki put kada od nečega poželite da odustanete, pogledajte njenu neverovantu istrajnost i borbu.

Nadljudski napor iziskule svaki njen napravljen korak, zbog čega trku završava padajući od iznemoglosti u naručje trenera. Ali je uspeh zapanjujuć.

Njen trener priznaje da ga slama što ova mlada atletičarka kolabira svaki put posle trke, ali njen optimizam i volja ga pokreću i daju mu snagu da je bodri i uvek bude uz nju.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA