Arkan nije imao milosti u fudbalu: Smenio me je pred najslađu utakmicu!

Dragan Okuka otkrio je medijima da se od Arkana nije odlazilo svojevoljno, kao i da se na mesto trenera Obilića dolazilo bez pomisli na odbijanje

  • 11

U moru kandidata za upražnjenu klupu selekcije Bosne i Hercegovine stidljivo se pominjao i srpski stručnjak Dragan Okuka, ali od tog posla nema ništa i to iz nefudbalskih razloga.

Stvar zbog koje su odustali u FSBIH od angažovanja nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije SCG, jeste što je bio trener Obilića u vreme dok je na čelu tog kluba bio Željko Ražnatović Arkan.

- Trenirao sam Obilić 11 meseci i rat je učinio svoje. Ja sam otišao u Srbiju i glupo je sada da se pravdam, kako i šta? Nije tajna koga sam trenirao, ali kada mi je bilo najslađe pred utakmicu sa Bajernom, smenio me je. Bilo mi je mnogo teško, ali sam bio rasterećen na neki način, jer od Arkana nisi mogao da odeš svojevoljno, a isto tako se postajao i trener Obilića, nije bilo odbijanja - rekao je Okuka za medije u BiH.

Koliko problem srpskim fudbalskim stručnjacima može da bude bilo kakva povezanost sa nekadašnjim komandantom paravojne formacije Srpska dobrovoljačka garda, pokazalo se i kada je Ljupko Petrović proletos trebaloda postane trener Sarajeva, ali zbog sporne fotografije sa Arkanom nije se ostvario njegov angažman.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    5. decembar 2014 | 17:21

    Otišao si posle utakmice sa Milicionarom. Zato sto to je savetovano da nestabvljas klucne igrače da bi ih sačuvao za Bajern. Umesto toga oni su posle utakmice bili povredjeni. Kaži zašto si dobio otkaz a ne ova ružna priča. Ima ljudi koji nešto više znaju.

  • Apostol

    5. decembar 2014 | 19:11

    Ja neznam kakvi ste vi Srbin gosp Okuka, trenirao bih reprezentaciju za koju nijedan Srbin iz BiH nece da igra.Sa turskim zastavama se u Bosni navija za reprezentaciju, to bi vi trenirali a ne pitate se da li bi Srbe iz BiH u redili.

  • Gandolfini

    5. decembar 2014 | 18:39

    Mnogo slab trener

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA