Abidal otkrio koji igrač Barselone mu je nudio jetru!

Bio je ozbiljan, ali to nikako nisam mogao da prihvatim, jer je i on imao porodicu, karijeru... To je bila ozbiljna operacija i bilo bi previše da sam to tražio od njega, prisetio se Francuz velikog gesta nekadašnjeg saigrača

  • 2

Svu surovost života na svojoj koži je osetio bivši francuski reprezentativac, nekadašnji igrač Barselone i brojnih evropskih klubova Erik Abidal.

Njegova priča je, na svu sreću, imala pozitivan epilog, jer je pobedio kancer, završio karijeru onako kako je želeo, i sada uživa u mirnom porodičnom životu, uz troje dece, ženu...

Abidal je u prvom intervjuu za engleske medije od kada se fudbalski penzionisao pričao o dramatičnom periodu kada je saznao da mu je život ugrožen, i otkrio jednu zanimljivost.

- Moj tadašnji saigrač iz Barselone Dani Alveš mi je ponudio njegovu jetru. Bio je ozbiljan, ali to nikako nisam mogao da prihvatim, jer je i on imao porodicu , karijeru... To je bila ozbiljna operacija i bilo bi previše da sam to tražio od njega - rekao je Abidal.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Francuz je imao dve operacije u roku od dve godine. Pošto mu se posle prve vratio tumor na jetri, jedini izlaz je bila transplatacija. Donator je bio njegov rođak Đerar, koji je, kako kaže Abidal, rizkovao svoj život da bi spasao njegov.

Bivši francuski fudbaler karijeru je završio 2014. godine u Olimpijakosu i trenutno vodi fondaciju za pomoć deci oboleloj od raka.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    7. maj 2015 | 07:41

    I pored svega sto se događa na ovom svetu i dalje ima plemenitih i dobrih ljudi.m

  • Nikola

    7. maj 2015 | 10:36

    Auuuu. Ovo je za veliko postovanje. Od danas ovaj veliki igrac je jos veci covek u nasim ocima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA