Zvezda je 19, a šta mislite na kom mestu je Partizan na novoj ULEB rang listi?

Crveno-beli zahvaljujući rezultatima u prethodne tri sezone visoko kotirani u ULEB rangiranju

  • 27

Crvena zvezda Telekom najbolje je rangirani klub iz regiona na najnovijoj ULEB listi.

Crveno-beli se nalaze na 19. poziciji sa 95 poena, što je skok za 11 mesta u odnosu na prethodnu sezonu zahvaljujući zapaženim rezultatima šampiona ABA lige u Evroligi u minuloj takmičarskoj kampanji.

Drugi srpski tim Partizan nalazi se na 36. poziciji sa 58 poena, s tim da su crno-beli sedam mesta slabije rangirani nego prethodne sezone.

Od ostalih klubova iz ABA lige Cedevita je druga najbolje plasirana, nalazi se na 29. mestu, tri mesta iza je Olimpija, a Budućnost je odmah ispred Partizana.

ZVEZDINA NAJUBEDLJIVIJA POBEDA NAD PARTIZANOM OVE SEZONE: Crveno-beli naneli prvi poraz večitom rivalu! (VIDEO) (FOTO)

Foto: ABA Foto: ABA

ULEB rang lista formira se na osnovu trogodišnjih rezultata klubova u oba takmičenja pod okriljem te organizacije, Evroligi i Evrokupu, ne računajući kvalifikacije.

ČOVIĆ: Za Evroligu nam nedostaje 400.000 evra, pomoći će nam i navijači!

Klubovi za pobedu dobijaju dva poena, jedan za poraz, još dva za lasman u top 16 fazu, kao i dva za prolaz u Top 8, jedan za plasman na F4 i jedan ako prođu u finale.

Na prvom mestu je CSKA sa 178 poena, isti broj poena ima i Real Madrid, treća je Barselona sa 171, četvrti Olimpijakos sa 170, a peti Makabi sa 151.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sokol Kusta

    19. maj 2015 | 17:02

    Koji partizan?

  • srbin

    19. maj 2015 | 17:02

    Ne bitno na kojem je ko mestu kad je Partizan institucija evropske kosarke,a i svetske.....dok je Zvezda obican KK kao i Laboral,Besiktas,Unikaha,Paok,Aek i slicni. Krem kosarke u evropi su uvek bili Makabi,Pao,Oly,Zalgiris,Barsa,Real,Partizan,Limoz,Cibona,Aris,Cska..

  • Djape

    19. maj 2015 | 21:34

    Vidim kakvi ste poznavaoci vecina vas. Niko nije naveo KK. Bosnu Sarajevo koja je bila prvak Evrope u sezoni 1978-79, i cetiri puta sampion bivse SFRJ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA