≫ 

SUPER BAKA POSTOJI: Sa 70 godina istrčala sedam maratona za sedam dana, na sedam kontinenata?!

Da, uspela je to da uradi, njen podvig je nešto što je teško usporedivo sa bilo kojim sportskim dostignućem

  • 1

Ako ponekad ne možete da odete tamo ili ovamo, da se "iscimate" za ovu ili onu stvar, jer vas mrzi, onda je ovo prava priča za vas. Ona koja stimuliše i motiviše i one najusporenije karaktere.

Priča kaže ovako...

Jedna žena sa svojih 70 godina, dakle baka u daljem tekstu, uspela je da uradi nešto što je teško i zamisliti: istrčala je sedam maratona, za sedam dana - na sedam kontinenata?!

Da, dobro ste pročitali.

Njeno ime je Šau Smit i u njenom vokabularu ne postoji reč "ne mogu": ona je još krajem januara uspela da ostvari ovaj podvig koji se graniči sa naučnom fantastikom, jer ipak je reč o 70-godišnjoj gospođi i zadatku koji je zahtevan i za daleko mlađe i spremnije osobe.

Ona je, prenosi CNN, od 25. do 31. januara, trčala maratone u Pertu, Singapuru, Kairu, Amsterdamu, Garden Sitiju (Njujork), Punta Arenasu (Čile) i Ostrvu Kralja Džordža (Antarktik). Dakle svaki dan je bila na drugoj lokaciji, budila se svakog jutra na drugom mestu i trčala maratone (42 km), a onda se pakovala i išla dalje - sve dok nije ispunila ovaj neverovatan cilj.

To, naravno, nikad ne bi uspela bez pravog plana i najbolje organizacije putovanja koju joj je obezbedila turistička agencija "Marathon Adventures" preko koje je imala sve što joj je bilo potrebno da na vreme stigne do svakog odredišta u ovoj avanturi.

- Nije želela da njen poduhvat izađe u medijima sve dok ga nije završila - otkrio je Stiv Hibs, vlasnik pomenute turističke kompanije.

- Mnogo je prešla i zaista je impresivno videti je kako trči i kako postiže svoj cilj.

Pored Smitove još devetoro osoba je trčalo na sedmodnevnom maratonskom izazovu. Iako maltene čitav život trči duge deonice, za ovakav poduhvat bili su joj potrebni meseci treninga.

- Osam meseci sam se pripremala za ovo. Poslednja četiri pre trke, zaista sam trčala mnogo svaki dan. Svake nedelje prelazila sam između 24 do 200 kilometara.

Kaže, vredelo je!

- Svakodnevica mi je stresna. Svaki dan radim 10 sati... Ali uvek se osećam dobro - kaže Smitova koja drži perionicu veša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA