Sastavili smo brazilski tim od igrača Zvezde i Partizana: Napad i vezni red su pakleni i za Evropu, ali je odbrana kriminalna (FOTO)

Da li bi ovakav tim mogao da izme titulu u Srbiji, sastavljen samo od Brazilaca?

  • 7

Brazilci su ponovo u modi kod večitih rivala u Srbiji. Prošle godine je Leonardo faktički sam doneo Partizanu titulu, a ove sezone je jedan od glavnih aduta Zvezde - Rikardinjo. Na Marakani se nadaju da bi on mogao da bude vođa crveno-belih, kao što je to bio Leonardo na crno-beloj strani Topčiderskog brda prošle sezone.

Povodom nove pomame za brazilskim igračima, napravili smo najjaču postavu od Brazilaca koji su igrali u Srbiji. Bilo je igrača koji su imali više uspeha, kao i onih koji se nisu proslavili i koje su navijači već i zaboravili.

Najbolje su se od svih pokazivali vezni igrači i napadači, dok su defanzivci pružili igre za zaborav, a bilo ih je i znatno manje nego ofanzivnijih igrača, pa je i izbor sužen i faktički nametnut.

ODBRANA:

Bekovi bi bili ofanzivni, koji bi pokrivali čitavu stranu. Na desnoj strani bi ibrao Džef Silva, nekadašnji desni bek Zvezde, koji je i jedini desni bek iz Brazila u Srbiji, pa je automatski u sastavu. Levu stranu pokrivao bi Eliomar Silva, iako je on zapravo više krilo, ali jednostavno ne bi bilo drugog igrača koji bi mogao da igra tu poziciju, pošto levih bekova iz Brazila nije bilo.

Printskrin: Youtube/Zex Serbia Printskrin: Youtube/Zex Serbia
Printskrin: Youtube/Grobarizacija1970 Printskrin: Youtube/Grobarizacija1970

Štoperski tandem bi takođe bio kritičan. Fabrisio Dornelaš, koji je igrao za crno-bele i Edson da Silva, koji je igrao za Zvezdu. Iako su imali znatno bolju reputaciju, nisu se preterano proslavili i već posle 6 meseci su napustili Srbiju.

 

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com
Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

VEZNI RED:

Vezni red bi ipak bio mnogo kvalitetniji. Tu bi svakako bio Žuka, koji je ostavio dubok trag u Partizanu, dok bi mu društvo pravili Everton i Evandro.

Printskrin: Youtube/underPARTIZAN Printskrin: Youtube/underPARTIZAN
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

NAPAD:

U napadu bi cementirano mesto u startnoj postavio imao Kleo, koji je igrao za obe ekipe i ostavio je verovatno i najveći trag u Srbiji, gde je čak dobio i državljanstvo. Pored njega tu bi bio i Leonardo, koji je imao neverovatnu sezonu prošle godine uz 24 postignuta gola, a treći bi u napadu bio legendarni Ailton, koji nije imao preterano veliki uspeh u Zvezdi, gde je došao sa viškom kilograma i u godinama, ali je možda i najveće ime od svih navedenih igrača.

Foto: MNPress Foto: MNPress
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Profimedia/CNC - sport Foto: Profimedia/CNC - sport

Golman iz Brazila još nije igrao u Srbiji, pa bi ovako izgledao tim koji bi bio u polju:

Odbrana: Džef Silva, Fabrisio Dornelaš, Edson, Eliomar.

Vezni red: Žuka, Everton, Evandro.

Napad: Kleo, Edgar, Leonardo.

Šta mislite o ovom timu? Da li biste vi u postavu ubacili nekog drugog igrača. U Srbiji su još igrali: Anderson Markeš, Bruno Matos, Kadu, Savio, Vinisijus Pašeko, Bruno Mezenga, Edgar, Eli Tadeu, Eduardo Pašeko, Vašington...

Komentari su vam na raspolaganju!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GrobarKosmet

    29. jun 2017 | 20:23

    Eliomar nikad nije bio stoper :) Umesto Dornalesa rupetinu ubaciti Pjasentina iz Cukarickog ! poz

  • Boki

    30. jun 2017 | 11:33

    Zasto ne sa 3 beka i 4 na sredini. Izbaciti bilo koga od bekova i ubaciti Kadua

  • Delije Čikago

    29. jun 2017 | 23:37

    Kastiljo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA