≫ 

Ameri neće videti Rusiju, Panama i Honduras u transu! Šokantan epilog KONKAKAF kvalifikacija (VIDEO) (FOTO)

Neverovatna uzbuđenja u poslednjem kolu kvalifikacija Severne i Srednje Amerike

  • 9

Fudbal, eh taj fudbal...

Koliko je samo navijačkih emocija treperilo u prederuptivnom stanju u poslednjih 90 minuta kvalifikacija na čitavom američkom kontinentu i koliko samo dramatičnih momenata i uzbuđenja u borbi da se overi karta za Rusiju, da se bude među najboljima.

Poput južnoameričkih kvalifikacija, i u KONKAKAF zoni dogodio se triler.

>>> MESI, MESI, MESI! Svemogući bog fudbala odveo Argentinu na Svetsko prvenstvo! (VIDEO) (FOTO)

Najznačajnija vest odatle je eliminacija velikog favorita Sjedinjenih Američkih Država koje su porazom u poslednjoj utakmici od poslednjeplasiranog Trinidada i Tobaga 2:1 ostale bez plasmana u Rusiju!

>>> I ovako se ide na Svetsko prvenstvo: Bruka i sramota u Panami - igrao rukom, lopta nije prešla gol-liniju, a gol priznat?! (VIDEO)

Amerikancima je i bod bio dovoljan makar za baraž, ali su izabranici Brusa Arene totalno podbacili protiv autsajdera pa će ostati upamćeni kao generacija koja je prekinula dugi niz učešća Amera na Mondijalima koji je neprekidno trajao 32 godine.

Gol igrača Borusije Kristijana Pulišića bio je dovoljan Amerima samo da ublaže poraz.

Ostaće takođe upamćeno i to da su SAD eliminisane uprkos činjenici da su bile najefikasnije u kvalifikacijama sa 17 golova što se zaista retko viđa.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Za razliku od igrača i navijača Amerike, talas euforije i stanja ludila zahvatio je Panamu i Honduras.

Panama je uspela da izbori direktan plasman na Mondijal prvi put u istoriji pobedom nad Kostarikom od 2:1 golom Romana Toresa u 88. minutu.

Bio je to onaj moćan trenutak kada je stadion eksplodirao, navijači u transu urlali, a komentator izgubio glas od besomučnog ponavljanja te omiljene reči "gol, gol, gol".

Ipak, Panama može da zahvali sudijama za trijumf jer joj je priznat prvi gol iako lopta nije prešla gol liniju, a pritom je i "strelac" Gabriel Tores u toj situaciji igrao rukom?! 

Podsetimo da je Kostarika u prethodnom kolu u 95. minutu obezbedila prolaz na Svetsko prvenstvo, ali je odigrala takmičarski u Panami i umalo spustila rampu domaćinu ka Rusiji. Da li treba posebno pisati o tome kakvo je slavlje nastupilo sa poslednjim sudijskim zviždukom.

U isto vreme, jednaka euforija zavladala je i u Hondurasu gde je domaća selekcija uspela da preokrene i pobedi lidera Meksiko 3:2 i izbori baraž zahvaljujući i kiksu Amerikanaca.

Osluškivali su Hondurašani ishod tog meča, strepeli do samog kraja, a onda mogli da proglase pobedu koja im ostavlja nadu da će u doigravanju pronaći put do Mondijala.

Junak pobede Hondurasa protiv "sombrerosa" bio je strelac trećeg gola Romel Kioto u 60. minutu, za konačnih 3:2.

Foto: Tanjug/Ap

Rezultati poslednjeg kola

Trinidad i Tobago - SAD 2:1

Honduras - Meksiko 3:2

Panama - Kosta Rika 2:1

TABELA: Meksiko 21, Kosta Rika 16, Panama 13, Honduras 13, SAD 12, Trinidad i Tobago 6.

Prve tri selekcije direktno su se plasirale na SP, četvrta ide u baraž.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владо

    11. oktobar 2017 | 09:07

    Бојкотују Амери Русију, исто као Украјина.

  • PeXoN

    11. oktobar 2017 | 09:46

    Амери намерно пукли, слепци!

  • Раднаскела

    11. oktobar 2017 | 10:03

    Није био гол за Панаму, али изгледа као да је био пенал? Лепо се види како је бели играч саплео црвеног када је овај кренуо да шутне.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA