≫ 

Ko o čemu, Francuzi o dolasku Delija: Pribojavaju se scenarija iz Liona, policija u rekordnom broju čeka Srbe na ulicama

U Parizu se preduzimaju vanredne mere pred meč Pari Sen Žermena i Zvezde

  • 9
Navijači Crvene zvezde, Delije, Bakljada Foto: Marko Jovanović

Navijači Zvezde "ukrali su slavu" fudbalerima Vladana Milojevića, barem se takav utisak stiče kada se pogledaju francuski portali dan pred meč Lige šampiona francuskog i srpskog prvaka.

Pari Sen Žermen i Zvezda sastaju se u sredu od 19 sati na "Parku Prinčeva", a fokus tamošnjih medija je isključivo na tribinama, više nego na terenu.

>>> Pariz duplira snage policije za Zvezdu: Očekuju se 2.000 Srba uprkos zabrani, Francuzi strahuju od političkih sukoba!

Razlog su navijači Zvezde, kojih će, uprkos zabrani da se organizovano vode (u Pariz i Liverpul - zbog uletanja protiv Salcburga), biti uz svoj tim, jer su uspeli da se domognu velikog broja karata.

Za parisku policiju to je apsolutno momenat za alarm, jer se očekuje između 1500-2000 navijača beogradskog kluba za koje se ne zna ni gde će se biti na tribinama, s obzirom na to da nisu kupovali karte samo za jedan sektor stadiona.

Ovakve scene Francuzi ne žele da vide u Parizu: Delije na poslednjem derbiju Foto: Marko Jovanović

Zbog toga francuski mediji već pokazuju bojazan da se može ponoviti scenario koji se dogodio u aprilu ove godine u Lionu kada su neredi eskalirali na meču nokaut faze Lige Evrope između Liona i Bešktaša.

Svega je bilo tada, i tuče na tribinama i masovnog uletanja na teren, slike haosa su obišle svet, pa Parižani čine sve ne bi li predupredili slične situacije i tokom utakmice PSŽ-a i Zvezde.

Prema informacijama francuskih medija, za utakmicu će biti angažovan značajno pojačan broj snaga policije, između 1000 i 1200, umesto 900 koliko je praksa za mečeve Lige šampiona "visokog rizika" kada igra PSŽ.

Jedina koliko-tolika umirujuća okolnost pred dolazak navijača Zvezde, pišu Francuzi, je činjenica da ekstremne frakcije dva kluba nemaju istoriju međusobnih sukoba.

Da francuske bezbednosne snage ništa ne prepuštaju slučaju svedoči i podatak da će pariska policija angažovati sedam mobilnih patrola za hitnu intervenciju na dan utakmice, što je do sada najveći broj policije na ulicama za jedan meč.

Ultrasi Pari Sen Žermena Foto: Tanjug/AP

Primera radi, za vreme duela francuskog prvenstva angažuju se tri ili četiri patrole.

Važno je reći i to da će kapacitet stadiona biti umanjen za jedan sektor zbog kazne UEFA koja je izrečena zbog bakljade navijača PSŽ-a protiv Reala u nokaut fazi prethodne sezone.

Očekuje se takođe i da tribine neće biti pune zbog činjenice da se meč igra od 19 sati, a ne u standardnom terminu od 20:45.

Šta su navijači Zvezde pokazali Evropi?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gidri

    2. oktobar 2018 | 09:42

    Sta bi bilo da npr. dodje 10 000 delija? Angazovali bi legiju stranaca? No dobro, u strahu su velike oci.

  • Fk cz

    2. oktobar 2018 | 10:43

    Pa bre...šta nadigli toliku frku francuzi...pa nisu delije neka tajna ekstremna organizacija ili grupa nego normalni ljudi i navijači, doduše znaju neki put da ih ponesu strasti i malo preteraju ali nije to ništa strašno...nego franci ko franci vole da tako malo izdižu sebe...

  • Bgd

    2. oktobar 2018 | 11:11

    Bolje bi bilo da su pustili navijače da dođu na utakmicu jer bih ih tako lakše iskontrolisali. Ovako će doći u sopstvenoj režiji i biće ih svuda. Pametnjakovići iz UEFA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA