≫ 

ŠTA SAM JA VAMA URADIO? Getlin bio na ivici da poludi na konferenciji, a onda je Bolt reagovao šmekerskim odgovorom! (VIDEO)

Amerikanac i Jamajkanac imaju veoma zdravo rivalstvo, što se videlo na konferenciji u Londonu

  • 0
Foto: AP/Tanjug

Najbrži sprinter u istoriji atletike Jusein Bolt završio je kao treći finalnu trku na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu na oproštaju od svoje omiljene discipline, iza novog prvaka Džastina Getlina i drugoplasiranog Kristijana Kolemana.

Svetski rekorder istrčao je poslednju individualnu trku u karijeri i došao do bronze, a na svetskom tronu nasledio ga je Amerikanac Getlin rezultatom 9,92 sekunde.

>>> ŠEST SVETSKIH REKORDA: Ovako je Bolt pomerao granice ljudske genetike na 100 i 200 metara! (VIDEO)

Getlinu je posle trke zviždao ceo stadion, dok je on prstom na usnama pokušavao da smiri gledaoce, a onda se poklonio Boltu, a potom je ceo stadion dao ovacije Jamajčaninu.

Amerikanac, koji je u karijeri bio suspendovan zbog dopinga, poručio je na konfrenciji da prethodnih puta kada se u Londonu takmičio nije doživeo zvižduke.

- Mogu da razumem da je to zbog rivalstva sa Juseinom, ali to nije ljuto rivalstvo. Čoveka neizmerno poštujem, i svaki put na kraju trke mu čestitam i izgrlim ga. I to je sve što mi je važno, ja sam samo atletičar. Odradio sam svoju kaznu, i sad sam ponovo tu, želim da inspirišem decu da krenu pravim putem. Društvo ima stav prema ljudima koje greše, i nadam se da to razume i atletika - rekao je Getlin.

Foto: AP/Tanjug

Jedan novinar je upitao Getlina da li mu odgovara status "lošeg momka", ali Amerikanac je burno odreagovao:

- Ja? Evo da sad pitam vas: šta sam ja loše uradio?

- Da li loše govorim? Da li se loše ponašam? Ne, svakom atletičaru pružim ruku, čestitam i poželim mu sreću. Po mom mišljenju, to ne rade loše momci. Izgleda mi kao da mediji tako hoće da me predstave, a Juseina kao heroja. I to je u redu. Znam da vam treba dobar i loš momak, ali dajte ljudi. Ja se i dalje trudim da kroz saradnju sa vama da inspirišem druge, i "ostanem u svojoj traci". To je to, ne mislim da sam loš momak - dodao je Getlin, dok je Bolt kao znak odobravanja klimao glavom.

Na kraju je upitan da li misli da ga pojedini britanski mediji tretiraju bez poštovanja, uz opasku "da želi iskren odgovor".

- Mislim da hoćete da vas lažem - nasmejao se Amerikanac, kao i svi u sali, pa onda dodao:

- Ne znam, to mi nije u fokusu, i moj posao je da bude sportista, iskreno da vam kažem...

Getlinov odgovor je prekinuo Bolt:

- Nisi iskren, čoveče.

Ponovo su se svi nasmejali, da bi na kraju Getlin završio svoj odgovor:

- Ako bih se fokusirao na to, onda ne bih mogao da se fokusiram na trku, čoveče. Ne znam, ne znam šta da ti kažem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA