Seksi hrvatska atletičarka je austrijski vojnik! Na svakom takmičenju nosi važnu sliku ispod dresa (FOTO) (VIDEO)

Upoznajte malo bolje austrijsku reprezentaviku u atletici

  • 2
Foto: Tanjug/AP

Ivona Dadić je pre nekoliko meseci svojom lepotom oduševila publiku u Beogradu na atletskom Evropskom dvoranskom prvenstvu.

U pitanju je 23-godišnja reprezentativka Austrije, čiji su roditelji, Nino i Danica, Hrvati iz Bosne i Hercegovine.

- Nažalost, nikad nije bilo prilike da nastupam za Hrvatsku s obzirom na to da sam kasno počela da treniram. Austrijska državljanka postala sam sa 13 godina. Da sam znala da ću jednog dana biti vrhunska atletičarka, ko zna, možda bih i nastupala za Hrvatsku - rekla je Dadić, a prenosi "Večernji list".

Kada se pojavila na Olimpijskim igrama 2012. godine, njenom prvom velikom takmičenju, Rusi su je proglasili najlepšom sportistkinjom.

- Očigledno im se naša Antonija Mišura nije dopala, ha-ha - rekla je Ivona.

Foto: Tanjug/AP

U Beogradu je osvojila srebro u petoboju, a nastup na Svetskom prvenstvu u Londonu završila u sedmoboju na šestom mestu. Najbolji rezultat joj je bronzana medalja sa Evropskog prvenstva u Amsterdamu 2016. godine, i postavila nacionalni rekord.

U Austriju se sa roditeljima doselila kada je imala deset godina. Interesantno, zaposlena je u vojsci Austrije.

- Imam čin vodnika, razmišljam i o studijama, ali ne znam još za što bih se odlučila.

 
Korporal Dadic ist bereit! 🇦🇹😁✌ #bundesheer #ReadyforRio #happygirl #fotoshooting #funny #dayA post shared by Ivona Dadic (@ivona.dadic) on

Za sebe kaže da je vrlo privržena porodici, koja je pre devet godina morala da se nosi sa tragedijom. U saobraćajnoj nesreći, poginuo je njen brat Ivan.

- Uspomena na brata i tu strašnu tragediju je tetoviran krug sa njegovim imenom, a na svakom takmičenju ispod dresa nosim njegovu sliku za koju verujem da mi donosi sreću. I tako želim da moj brat zauvek bude sa mnom. Jako mi nedostaje - otkrila je Ivona.

 
Weekend mood, dance the night away ☺️💃🏽#fridayfeeling#dressup#smile#love#weekend#hapinessA post shared by Ivona Dadic (@ivona.dadic) on

Foto: Tanjug/AP
Foto: Profimedia
Foto: AP/Tanjug
Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images
Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA