Kou i Lavileni ugostili čelnike ASS predvođene Jevrosimovićem i Brankovićem: Srpska delegacija na najvećem svetskom mitingu za skakače s motkom (FOTO) (VIDEO)

Svetski rekorder u skoku s motkom uskoro bi trebalo da poseti Beograd, gde će biti promoter škole za skok s motkom, kao i sličnog mitinga koji se planira u ženskoj konkurenciji

  • 0
Foto: Telegraf

Delegacija Atletskog saveza Srbije, koju su predstavljali Veselin Jevrosimović, Slobodan Branković, Dragan Životić i Andreja Kesić, imala je čast da u francuskom gradu Klermonu bude gost predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua i svetskog rekordera u skoku s motkom Renoa Lavilenija.

Lavileni je i organizator najvećeg skakačkog mitinga na svetu ''All Star Perche'', koji se svake godine održava u njegovom rodnom gradu, u kome je ove godine učestvovalo čak 260 najboljih svetskih skakača.

Srpska delegacija je srdačno dočekana u Francuskoj, a takođe se rodila i ideja o organizaciji sličnog mitinga u Beogradu.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Ideja je da se isti ovakav miting u ženskoj konkurenciji organizuje u centru Beograda, a ujedno se pokreće i velika škola skoka s motkom u Beogradu, čiji će promoter da bude i sam svetski rekorder Lavileni.

Dolazak harizmatičnog Francuza i jednog od najboljih atletičara današnjice očekuje se veoma brzo u prestonici Srbije.

Foto: Telegraf

Lavileni ove godine nije uspeo da dođe do 1. mesta na prestižnom mitingu u Klermonu, pošto ga je pobedio Sem Kendriks iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je imao isti rezultat kao i Lavileni (5.93 m), ali je iz prve preskočio tu visinu, za razliku od Francuza, koji je to uspeo iz trećeg pokušaja. Treće mesto na "All Star Perche 2018" osvojio je Pavel Vojčiehovski sa rezultatom 5,88 m.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Reno Lavileni je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti u skoku s motkom, i fali mu još samo zlato sa Svetskog prvenstva na otvorenom, gde ima jedno srebro i četiri bronze. Bio je olimpijski prvak u Londonu 2012, dok je u Riju 2016. osvojio srebro.

Svetski rekord je oborio 15. februara preskočenom visinom od 6.16 metara.

Dolazak ovakvog šampiona može samo da predstavlja veliku čast za srpsku atletiku i srpski sport.

Pogledajte i promo film koji je napravljen sa samog događaja:

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA