≫ 

Šokantna vest iz Berlina: Ivana Španović zbog povrede odustala od borbe za evropsko zlato!

Veliki udarac za Ivanu!

  • 14

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće se takmičiti u finalu Evropskog prvenstva zbog povrede!

Kako je saopštio Atletski savez Srbije, Ivana je donela najtežu odluku zbog povrede zadobijene u kvalifikacijama.

Ona je tada osetila bol u tetivi i medicinski tim je utvrdio da ne bi bilo dobro da rizikuje i nastupi na takmičenju.

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu - izjavila je Španovićeva, a svoje viđenje izneo je i trener Goran Obradović.

- Ivana neće skakati u finalu Evropskog Prvenstva u Berlinu. Tu odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skakanjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere - izjavio je trener Obradović.

Ivana je ove godine postala svetska šampionka u dvorani, ima zlato sa Mediteranskih igara, a u Berlinu je branila evropsko zlato osvojeno pre dve godine u Amsterdamu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    11. avgust 2018 | 17:48

    Brzo se oporavi.

  • Cure

    11. avgust 2018 | 18:41

    Pa neverovatnoo svi smo jedva cekali I bili ubedjeni u zlato..Stetaa..Ali da si ti nama ziva I zdrava I oporavi se sto pre bice jos dosta prilika.. Bolje sto si odustala jel bi se rizikovala daleko veca povreda..

  • Srb

    11. avgust 2018 | 19:12

    Sve je to normalno... povrede dodju i prodju. Neka preskoci i 3 takmicenja, samo da ne dodje do jace povrede. Samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA