Fetel molio da ga puste da pretekne Kimija, nije ni slutio kakva ga kazna čeka zbog ovog sebičluka (FOTO)

Sebastijan Fetel se obrukao pred nemačkim navijačima, trku je neslavno završio izletanjem sa staze

  • 8

Velika nagrada Nemačke završena je pobedom Luisa Hamiltona, a trku na Hokenhajmu obeležio je i incident Sebastijana Fetela.

Do ove trke, Nemac je bio prvi u generalnom plasmanu, međutim zahvaljujući pogrešnoj proceni, izleteo je u krivini sa staze i mogao je samo nezadovoljno da napusti bolid. Ipak, ono što su mnogi primetili jeste Fetelova molba timu, upućena nekoliko krugova ranije.

>>> Hamilton startovao sa 14. mesta i "ukrao" pobedu u Nemačkoj: Fetel napravio grešku karijere! (VIDEO)

Naime, njegov klupski kolega Kimi Raikonen bio je prvi, dok mu je Fetel bio u repu. Iako je pokušao više puta, nije mu polazilo za rukom da pretekne Raikonena pa je u nekoliko navrata zatražio pomoć tima.

- Pneumatici mi se pregrevaju jer sam iza Kimija, da li možete da utičete na to - reči su koje je Sebastijan u nekoliko navrata ponovio timu, s obzirom na to da je bezuspešno pokušavao da pretekne klupskog kolegu koji je vozio svoju trku.

Posle nekoliko molbi, ekipa Ferarija je stupila u kontakt sa Raikonenom, a razgovor je tekao ovako:

- Kimi, i ti i Seb imate loše pneumatike i trebalo bi da ih sačuvamo kako bi uspešno priveli trku kraju - bila je prva rečenica upućena Raikonenu.

- Dobro, šta želite da uradim - odgovorio je Kimi na šta je dobio odgovor da treba da sačuva gume, bez konkretnih instrukcija.

- Da li želite da propustim Fetela? - pitao je Kimi shvativši šta iz boksa žele od njega.

- Da... - bio je odgovor iz tima Ferarija nakon čega se Finac sklonio i pustio, do tog trenutka lidera na tabeli, da izbije na prvo mesto.

akcija iznošenja Fetelovog bolida posle izletanja sa staze Foto: Tanjug/Ap

Ipak, uprkos pomoći tima, Fetelu nije bilo suđeno da pobedi pred svojim navijačima a na postolje se popeo upravo Kimi Raikonen zauzevši treće mesto.

Upravo ovakve taktike, koje nisu strane u Ferariju, neretko smetaju navijačima koji se sve više bune što se određenim vozačima ne dozvoljava ravnopravno trkanje.

(D. Iv/dusan.ivkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA