Spremni smo da ispunimo ciljeve zacrtane još pre povreda: Lučić zadovoljan halom i upozorava na Belgiju (VIDEO)

Srpska reprezentacija odradila je prvi trening u Istanbulu

  • 1

Dom košarkaša Fenerbahčea biće borilište srpskih košarkaša u prvoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu, koje zvanično počinje u četvrtak.

Naša reprezentacija odradila je prvi trening par sati po dolasku u Istanbul.

Nakon što su "osetili koševe" u Ulker Areni, pozitivne utiske preneo je Vladimir Lučić.

- Organizacija Evropskog prvenstva u gradu kao što je Istanbul ne može da bude loša. Verovatno smo svi već imali priliku da nastupamo u ovoj hali. Imali smo rani let i ne previše vremena za odmor, ali ovo je lagani trening i polako se spremamo za ono što dolazi - poručio je Lučić, koji je saglasan sa ocenom da je grupa D (Srbija, Letonija, Turska, Rusija, Velika Britanija, Belgija) - grupa smrti.

- Pripremni period je pokazao da i Velika Britanija i Belgija mogu da iznenade. Pogotovo Belgijanci koji su već dugo u ovom sastavu, savladali su Španiju u pripremnom periodu. Lično sam imao priliku da igram sa nekim njhovim igračima, što u timu što protiv njih u španskoj ligi, i oni su jedna ozbiljna ekipa. Sigurno neće biti lako ni na jednoj utakmici - podvlači košarkaš.

Dobra atmosfera u ekipi se ne dovodi u pitanje.

- Sve od prvog dana je kako treba. Dobro se zabavljamo, ali sve to treba da se pretvori u neku energiju i da budemo pravi na terenu.

Na kraju, Lučić ne smatra da je došlo do promene u dozi pritiska nakon brojnih povreda koje su uticale na konačan spisak.

- Mislim da smo svi došli sa željom da budemo među 12 najboljih i da je pritisak podjednak. Jednostavno, stvorili smo obavezu zbog rezultata koje reprezentacija pravi u prethodne tri godine. Mislim da smo spremni da ispunimo sve ciljeve koji su zacrtani pre svih problema - završio je Vladimir Lučić.

Pogledajte njegovu izjavu i dolazak na trening, koje smo snimili Motorolom Z2 Play.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    30. avgust 2017 | 18:28

    Hoću samo hrvate da izbacite a ne morate da osvobite ništa jer kod nacije imate kredita još mnogo... Idemoooooo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA