≫ 

Imate sreće, je*iga, Srbija se uvek bori za medalju: Legenda hrvatske košarke o šansama Orlova na Eurobasketu! (VIDEO)

Legendarni centar Dino Rađa pričao o šansama Srbije i Hrvatske na Eurobasketu

  • 24

Legendarni centar jugoslovenske, a kasnije i hrvatske reprezentacije u košarci, Dino Rađa, na ovom Eurobasketu je uz ekipu Hrvatske, zajedno sa predsednikom KSH Stojkom Vrankovićem.

Rađa je osvajač dve zlatne medalje sa Eurobasketa 1989. i 1991. sa Jugoslavijom, dok sa Hrvatskom ima bronzu iz 1995, kao i sa Jugoslavijom iz 1987.

>>> Selektor Hrvatske o nokaut fazi Eurobasketa: Srbija je najjasniji favorit! (VIDEO)

Ovoga puta Rađa se nada da bi hrvatska košarka konačno posle 22 godine mogla da se nađe na pobedničkom postolju. Poslednji put su bili 1995. kada su sišli sa postolja.

- Dvadeset i dve godine nemamo rezultata, igrali smo i pre dobrih turnira, ali kad nema rezultata ostane gorak ukus. Nadam se da će sad biti bolje. Imamo pravo da budemo optimisti. Odigrali smo jako dobre utakmice u grupi i imamo pravo da gledamo optimistično - rekao je Rađa, a zatim se osvrnuo na duel sa Španijom gde je Hrvatska mogla i do pobede.

- I Španci su ljudi od krvi i mesa, ali imaju kvalitet. Moraš sa njima igrati 40 minuta koncentrisano. Dva minuta se opustiš, ne možeš da nadoknadiš to.

I Srbija i Hrvatska su oslabljene.

- Nisam gledao Srbiju, jer u Rumuniji su se prikazivale samo utakmice iz grupe. Pratili smo po medijima nešto, ali nije dovoljno.

- Srbija je imala uvek kvalitetnu ekipu i uvek se borila za medalju. Tako će biti i ove godine. Imate sreće, jebi ga - dodao je Rađa.

Foto: Motorola Moto Z 2 Play

O ekipi Rusije Rađa misli sve najbolje.

- Rusi ko Rusi, oni su uvek kvalitetni i nepredvidivi. Mogu da odigraju izvanredno, a mogu i loše.

- Videćemo kakvi ćemo mi izaći. Ako izađemo kakvi treba, imamo šanse. Šarić i Bogdanović su  glavni glumci kod nas, ali ovo je timski sport i zna se gde lanac puca, tamo gde je najslabiji. Priključilo nam se par veterana i to je veoma važno.

Pogledajte video sniman Motorola Moto Z 2 Play telefonom.

(Izveštači Telerafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    9. septembar 2017 | 22:37

    Kvalitet nije sreća.

  • Detelina

    9. septembar 2017 | 22:40

    Mi smo srbske legnde,nije to sreca. ZIVELA SRBIJA. ZLATO JE NASE.

  • Eskalibur 64

    10. septembar 2017 | 00:21

    Hrvate jos prati "kazna"za onaj silazak sa postolja. Nece se popeti na njega dok se ne izvine za taj postupak tadasnjim nasim kosarkasima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA