Šerif stiže na Kalemegdan: Sprema se bokserski spektakl! (FOTO)

Veliki bokserski spektakl biće održan na Kalemegdanu u okviru Balkan boxing night revije

  • 1

Mladi porfesionalni bokser iz Novog Pazara Šerif Gurdijeljac spreman je za svoj meč protiv Mađara Lasla Feketea u kategoriji do 59 kilograma na spektaklu Balkan Boxing Night 9. septembra na Kalemegdanu.

Kako sam kaže spreman je za meč maksimalno

- Ova borba je da bih napredovao na svetskoj rang listi. Nadam se da ću završiti meč pre 8. runde. Vidim da je rival nokauter, ali nadam se da će sve biti u moju korist - kaže popularni Šeka za Telegraf.

- Ako sve bude dobro, trebalo bi da 23. imam u Makedoniji još jednu borbu u Đevđeliji. Nakon toga, kažem, ako Bog da da pobedim sledi velika borba u Novom Mazaru gde napadam titulu šampiona Mediterana.

- Trenutno sam najfokusiraniji na borbu sa Mađarem Laslom Feketeom. Odličan je borac ima 40 profi mečeva i 21 pobedu, 16 poraza i 2 nerešena. Što se mene tiče ja sam imao 16 borbi do sada i četiri poraza kaže nam popularni Šeka.

Foto: Milena Đorđević

- Borba je na osam rundi, mislim da će biti baš dobro. Maksimalno sam spreman. Poslednje dve nedelje se spremam u Bali Koloseum hotel kod Miljana Rovčanina, šampiona države u teškoj kategoriji. On i njegov otac mi pomažu da se spremim za borbu.

Šerif ističe da naporno trenira dva puta dnevno.

- Sada radim dva puta dnevno, ujutru snagu, uveče boks, sparinge. Ima još 14 dana do meča. Sad ulazim u manji intenzitet, ali ja sam cele godine u treningu. Samo kad dobijem datum za borbu za pojačam malo.

- Inače sam profesionalni prvak države. Pre ovog meča sam boksovao u Berlinu protiv Mađara, gde sam pobedio prekidom u petoj rundi. Inače, u amaterskoj konkurenciji sam imao 80 mečeva i samo 15 poraza.

- Očekujem dosta podrške iz Novog Pazara kao i iz Beograda gde imam dosta prijatelja - rekao je Gurdijeljac.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA