Hrvati u delirijumu, imaju najboljeg borca u istoriji: Miočić prebio kamerunsku zver i treći put odbranio pojas! (FOTO)

Spektakularno veče u Bostonu, vatrogasac je ponovo heroj

  • 45
Stipe Miocic Foto: AP/Tanjug

Hrvatski borac sa prebivalištem u Americi Stipe Miočić ostao je prvak UFC-ove "kraljevske" divizije nakon što je jednoglasnom odlukom sudija, nakon pet rundi dominacije u bostonskoj dvorani TD Garden, pobedio izazivača, Kamerunca sa francuskim pasošem Fransisa Nganua!

Miočić, inače vatrogasac, ušao je ovom pobedom u istoriju UFC-a kao prvi teškaš koji je obranio pojas triput zaredom, nakon što mu je to uspelo protiv Overima, Dos Santosa i sad Nganoua!

>>> Miočić nokautirao Cigana za dva minuta: Hrvat istukao Dos Santosa već u prvoj rundi za odbranu UFC pojasa! (VIDEO)

Miočiću je ovo šesta pobeda zaredom u UFC-u, a Nganou prvi poraz u sedmoj borbi u najjelitnijoj MMA organizaciji.

Bio je ovo sjajan meč, udarci su leteli na obe strane, i pravo je čudo kako su obojica ostala na nogama sve vreme iscrpljujuće borbe do poslednjeg atoma snage.

Stipe je, ipak, pokazao više, bio je jači, bolji, bilo je ovo veče kada nije mogao da izgubi za razliku od Kamerunca koji se posle "kidanja" sa rivalom jedva uspevao održati na nogama.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Primio je Stipe nekoliko teških udaraca od Nganoua, posebno u prvoj i trećoj rundi, međutim njegova brada kao da je od čelika, pa je izdržao sve i nastavio sa istom energijom da uzvraća i posle kriznih momenata.

Čovek za kog kažu da ima najjači udarac na svetu, uzdrmao je Hrvata desnicom, ali je ovaj ostao na nogama, pokazao je i u toj situaciji zbog čega je u ovom trenutku najjači UFC borac na svetu.

U svakoj je rundi Miočić, kojem je rvanje jedna od "specijalki", rušio Nganua i dominirao na parteru. Izazivač jednostavno nije znao šta ga je snašlo, kako da se odbrani, kako da izdrži. Stipe je i u razmeni udaraca povezao nekoliko preciznih zamaha od kojih se Kameruncu zavrtelo u glavi.

Pobeda je bila izvesna za miočića, trebalo je samo izdržati u čemu je uspeo i na kraju sebe upisao zlatnim slovima u istoriju UFC-a.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    21. januar 2018 | 11:08

    Dalmatinac je to!

  • Branko

    21. januar 2018 | 10:41

    Auu Brate Hrvate svaka ti cast!

  • Vosa

    21. januar 2018 | 13:12

    Prvo kompletniji borac,drugo za razliku od ovih nabildanih frajera Stipe pet rundi odradi bez problema omer udaraca u meču 203-34 alo,i zadnje jako pristojan vatrogasac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA