≫ 

UFC 225 najbolji MMA događaj godine: Alister Overim protiv Kertisa "Rejzor" Blejdsa kao zagrevanje! (FOTO)

Ljubitelji mešovitih borilačkih veština ovog vikenda će moći da uživaju u pravom spektaklu. UFC 225 je, do sada, najbolji MMA događaj ove godine. Fajt kard ce biti pun poznatih imena od početka do kraja, a čak dve borbe će odrediti nove šampione.

  • 0

Ovog vikenda u Čikagu očekuje nas UFC 225, novi ivent koji će okupiti najbolje MMA borce.

U "ranom" preliminarnom delu očekuju nas tri odlične borbe izmedju nekadašnjih i budućih zvezda, kao i veterana, poznatih po sjajnim mečevima. Prvi od tri meča ce biti u lakoj kategoriji između dokazanog majstora brazilske jiu jitse Čarlsa Olivere (34-17-0) i američkog rvačkog dinama Kleja Guide (22-8-0, 1NC).

Čarls je poznat po genijalnim polugama, dok je Klej neumoran i nemoguće ga je obeshrabriti udarcima; po svim prognozama ocekuje nas odličan uvod pun akcije, uz dva vrlo izjednačena borca.

Odmah zatim sledi potencijalno najbolja borba večeri između Džozefa Džoa Benavideza (25-4-0) i Serđa Petisa (16-3-0). Džo je dokazani veteran i sjajan udarač, koji nije imao meč preko dve godine, i biće interesantno videti šta je promenio u svom stilu i pristupu posle dva neuspešna pokušaja da osvoji titulu od šampiona Demetrijusa "Majti Mausa" Džonsona. Sa druge strane, Serđo je mlad borac odličnog pedigrea (brat bivšeg šampiona i spektakularnog nokautera Entonija Petisa) koji želi da zauzme Benavidezovo mesto i izbori put do šampionskog pojasa.

Foto: Guliver/Alex Trautwig/Getty Images

Oba borca su poznata po ručnim tehnikama i borbi na nogama, tako da nas očekuje sjajna borba u "stend-apu".

Treća preliminarna borba je, verovatno, najslabija, ali ipak možemo da se nadamo da će Entoni Smit (28-13-0) prelomiti i napokon se uzdići na lestvici pobedom nad bivšim šampionom i sjajnim atletom Rašadom Evansom (19-7-1), čije vreme u sportu dolazi do kraja.

>>> Nokauti, lomljenje ruke, padanje u nesvest: Najbolji potezi MMA i K1 turnira u Beogradu! (VIDEO)

Nakon prva tri slede još četiri meča u preliminarnom delu UFCa 225. Teška kategorija je trenutno u procesu promocije novih talenata, i publika će imati priliku da se upozna sa Rašadom Kolterom (8-3-0) i Krisom De La Rohom (4-2-0). Kolter je borac koji je sve pobede ostvario nokautom, a dva od tri poraza doživeo je u istom maniru. Njegov protivnik Kris De La Roha ima mešovit učinak od dve pobede nokautom i dve primoravanjem protivnika na predaju. Dva poraza doživeo je nokautom.To bi trebalo da garantuje varnice, pogotovo zbog činjenice da su u pitanju borci teške kategorije i jedan udarac može biti dovoljan za pobedu ili poraz.

Kurtis Rejzor Blejds (desno) spreman je da patosira Overima Foto: Guliver/Mike Stobe/Getty Images

U drugoj preliminarnoj borbi snage će odmeriti veteran pero kategorije Rikardo "The Bully" Lamas (17-6-0) i relativni novajlija Mirsad Bektić (12-1-0). Rikardo je poznat u MMA svetu jos iz doba nekada popularnog WECa. Po dolasku u UFC pobedio popularnog Kaba Svonsona i izborio šansu da osvoji pojas od Žozea Alda, medjutim nije uspeo.

Iako nije osvojio titulu, uvek je bio u top 5 do 10 boraca, što je samo po sebi dostignuće. Bektić je poznat kao sjajan rvač i borac koji svoje protivnike satera u ćošak od prve sekunde meča. Ako mu uspe da zatvori Lamasa, njegov uspon u diviziji će biti zagarantovan. To, medjutim, uopšte neće biti lak zadatak. Ovaj meč će odrediti sudbinu Mirsada Bektića daleko više nego veterana sa druge strane oktagona, tako da očekujemo od Mirsada da pruži svoj maksimum i nadamo se dobrom rezultatu.

Treća preliminarna borba biće izmedju Klaudije Gadelje (15-3-0) i Karle Esparze (13-4-0). Esparza je bivša (prva) šampionka slamka kategorije i iskusan rvač, dok je Gadelja jiu jitsu i muay thai borac. To garantuje zanimljiv okršaj stilova koji su, na neki način, i osnova mma (rvanje i jiu jitsu su prvi rivali u borbi stilova).

Overim (na zemlji) se nije najbolje snašao protiv Stipe Miočića Foto: Guliver/Ronald Martinez/Getty Images

Četvrta i glavna preliminarna borba održaće se izmedju Alistera "The Reem" Overima (43-16-0, 1NC) i Kerisa "Razor" Blejdsa (9-1-0, 1NC). Overim je možda i najpoznatiji mma borac teške kategorije. Osvajač mnogobrojnih titula u kik boksu i mma (šampion K-1, Dream i Strikeforce šampionata), izuzetan udarač koji ima šta da pokaže i u parteru imaće težak zadatak pred sobom u vidu "Razor" Blejdsa.

Blejds je sjajan rvač i sve bolji udarač koji se penje do vrha teške kategorije, i od njega se očekuje da "zameni" Overima. Dvadesetsedmogodišnjak je izgubio samo jednom, i to od gorostasa Frensisa Nganua, koji je nokautirao Overima za špice mnogih budućih UFC eventova.

Ova borba je verovatno presudna za Alisterov opstanak  u top 10, tako da se od njega očekuje da proba da nametne svoj stil na Blejdsa. Nažalost po njega, Blejds deluje jako ubedljivo od samog dolaska u UFC i ovo će biti izuzetno teška borba za Overima. Naravno, nikada ne treba olako shvatati iskusnog veterana kakav je Alister.

(D. Zdunić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA