≫ 

UFC FIGHT NIGHT Singapur: Legendarni Kauboj protiv Edvardsa!

UFC u subotu gostuje na dalekom istoku!

  • 1

Ovog vikenda UFC nas vodi u Singapur, gde će se odžrati nekoliko interesantnih borbi koje mogu da budu presudne za karijere trenutnih novajlija. Kao i na svim fajt najt događajima, u Sinagapuru ćemo imati priliku da gledamo manje poznate borce do poslednje četiri borbe. U finalnom delu večeri sukobiće se Leon Edvards (15-3-0) i Donald Kauboj Cerone (33-10-1), pre njih Ovins Sent Pru (22-11-0) će pokušati da se vrati medju pobednike u borbi sa potencijalnom zvezdom, australijancem Tajsonom Pedrom (7-1-0), Džesika Rouz Klark (9-4-0, 1 NC) će pokušati da zameni Džesiku Aj (12-6-0,1NC) na rang listi, a Li Đinlijang (14-5-0) pokušaće da prokrči svoj put do top 10 protiv Daiči Abea (6-1-0).

Ostatak večeri je rezervisan za nove talente i takmičare koji ne nastupaju često ili uopšte u Americi, tako da će biti dosta nepoznatih boraca. Zbog toga će se ovaj tekst bazirati velikim delom na glavnom događaju večeri.

Prvo ćemo obraditi najzanimljivije borbe.

U glavnom meču večeri gledaćemo Leona Edvardsa i Donalda Kauboj Ceronea. Kao neko ko je došao u organizaciju 2014-e godine sa iskustvom iz manjih promocija, vreme je za Edvardsa da proba da se plasira među najbolje borce velter kategorije i napadne titulu. Ako bi uspeo, pridružio bi se Kolbiju Kovingtonu, Darenu Tilu i Kamaru Usmanu kao treći novajlija u top 10. To bi velter kategoriju učinilo najinteresantnijom u vidu novih mogućih mečeva sa veteranima koji su se velikim delom međusobno već testirali (velter je jedna od najstarijih kategorija u top 10 sa samo tri borca sa manje od 30 godina).

Edvards je borac poreklom iz Velike Britanije, koji trenira u American Kickboxing Akademiji sa Danijelom Kormijeom, Kejnom Velaskezom, Habibom Nurmagomedovom itd., sto garantuje da je spreman da se bori u svim aspektima MMA-a, pogotovo rvanju. Nekako ironično, jedini poraz u UFC-u je doživeo od rvača; naime, Kamaru Usman ga je pobedio 2015-e godine. Zatim sledi pet uzastopnih pobeda koje ga dovode do 13-e pozicije na rang listi. Borci koji su pali protiv Edvardsa su: Dominik Voters, Albert tumenov, Vinsente Luke, Brajan Barbarena i Peter Sobota. Impresivan učinak ga je doveo do popularnog Kauboja, ali sledi najteža borba njegove karijere.

Leon Edvards protiv Brajana Barbarene Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Sa druge strane, za Donalda Ceronea ne treba praviti neki uvod, on je legenda MMA, čovek koji pita samo za vreme i mesto, protivnici mu nisu bitni, a to je ono što je san svake organizacije, a i svakog fana sporta. Cerone se u svojoj bogatoj karijeri sa preko četrdeset MMA borbi takmičio sa: Bensonom Hendersonom, Čarlsom Oliverom, Nejtom Dijazom, Džeremijem Stivensom, Melvinom Gilardom, Edsonom Barbozom, Džimom Milerom, Edijem Alvarezom itd. Trenira u Džekson Vinkldžon akademiji sa borcima kao sto su: Džon Džons, Holi Holm, Karlos Kondit, Kab Svonson, što takođe garantuje izietnu fizičku spremu i razrađenu strategiju.

Osim kao kikbokser i jiu jicu majstor, poznat je i kao ljubitelj ekstremnih sportova i piva. Sa interesantnim stilom borbe i opuštenim stilom života, Cerone je ubrzo postao miljenik publike i jedan od boraca koje volite bez obzira da li pobeđuju ili gube, i utoliko je teže svim Kaubojevim fanovima, jer njegovo vreme polako prolazi. Čovek je prošao dve kategorije UFC-a i bio top 10 boraca u obe.

Pre Ceronea i Edvardsa je meč između veterana Ovinsa Sent Prua i novajlije Tajsona Pedra u poluteškoj kategoriji. Ovins je, uprkos tome što ima 10-ak nastupa u UFC-u, za autora teksta i dalje enigma. Čovek sa neverovatnim atletskim potencijalom (dosao je iz NFL-a), koji nikada nije uspeo da učini svoj stil borbe zaokruženim, već deluje kao da gledate tri različita borca u zavisnosti od toga da li koristi ručne i nožne tehnike, rvanje ili jiu-jitsu. Sa druge strane, izuzetno je opasan na zemlji, jer koristi malo poznato davljenje zvano Von Flu čouk, po njemu nazvan Von Pru, zbog toga što niko drugi nije uspeo da ga izvede u modernom UFC-u, dok je OSP udavio 3 protivnika na taj način. Međutim, u borbi sa Džimijem Manuvom je pokazao da je spreman da odustane i bez preteranog otpora.

OSP protiv Džona Džonsa Foto: AP/Tanjug

To je savršena pozivnica za Pedra koji je tek počeo da krči put do top 10, i vrlo je spreman da natera Sent Prua na predaju. Problem je što, ako Ovins uspe da prevede borbu u parter, usled amerikančeve divovske snage, Tajsonove šanse znatno opadaju i vrlo verovatno će postati još jedna žrtva Von Pru čouka. Sa druge strane, Pedro je solidan udarač koji se dobro snalazi i u parteru. Još uvek je svež u UFC-u i Sent Pru je dobar test - borac koji je opasan i na zemlji i na nogama, međutim, ima dovoljno mana da Pedro može da pokaže svoju veštinu. Očekujemo interesantan meč između poluteškaša.

Džesika Aj je jedan od boraca koji na trenutke deluju nezaustavljivo, ali ti trenuci su dosta retki i kratko traju. Ostatak svojih borbi provodi ne znajući sta da radi u oktagonu. Jedini razlog njenog opstanka u bantam kategoriji je nedostatak talenta. Na momente solidan boks i bazično rvanje čine manje više njene veštine, tako da bi Rouz Klark uz neke osnovne tehnike MMA-a trebala da bude u stanju da je savlada.

Džesika Aj Foto: AP/Tanjug

Li "Pijavica" Đinglijang i Daiči Abe je odličan meč u velter kategoriji između agresivnog greplera (Li), i brzog i preciznog kontraudarača (Abe). Đinglijang je dugo vremena u UFC-u i postao je miljenik mnogih fanova sporta zbog svog stila borbe, bilo da gubi ili pobeđuje. U ovom meču se od njega očekuje da se prilagodi nezgodnom Abeu koji će sigurno imati prednost na početku borbe kada je Li najranjiviji.

Međutim, ukoliko prođe period privikavanja na protivnika, Đinglijang će upotrebiti svoje rvačke veštine i Abea naterati da se bori na njegov način. Na Abeu je da ili brzo nokautira svog protivnika ili da pokaže da može da "vodi" borbu i izvrši pritisak na "Pijavicu". To će biti izuzetno težak zadatak za kontraudarača kao što je Abe, koji je navikao da odgovara na pitanja u oktagonu a ne da ih postavlja. Težak meč za Daičija koji će morati da se bori sa rivalom, ali i sa svojim instinktima, što je možda i teži zadatak.

Cerorne vs. Barboza free fight: 

Obradićemo još još jednu borbu sa anderkarda - Petr Jan protiv Teuta Išihare. Petr Jan je mladi borac na kome je da se dokaže u vrlo opasnoj bantam diviziji. U poslednjih dve godine bantam je iznedrio više dobrih boraca. Jedan od najzanimljivijih talenata je Petr Jan, koji, iako vrlo mlad kao borac, već podseća na šampiona Ti Džej Dilašoa. Odličan rad nogu, sposobnost da se bori i kada vodi i kada kontrira, dobro rvanje, grepling i solidan jiu-jitsu su kombinacija koja pravi šampione.

Ova borba će biti test za Janovu koncentraciju i spremnost da pobedi bez obzira na to što ne može da završi protivnika, pošto je Išihara poznat kao izdržljiv borac koji se nikada ne predaje (nikada nije bio nokautiran i većinu borbi je završavao davljenjem, koje uglavnom dolazi kao posledica fizičkog umora njegovih protivnika). Od Petra Jana se mnogo očekuje, ali videćemo da li su očekivanja opravdana.

Ceo fajt kard:

MAIN CARD:

Donald Cerrone vs. Leon Edwards

Ovince Saint Preux vs. Tyson Pedro

Jessica-Rose Clark vs. Jessica Eye

Li Jingliang vs. Daichi Abe

FIGHT PASS PRELIMS

Teruto Ishihara vs. Petr Yan

Felipe Arantes vs. Song Yadong

Rolando Dy vs. Shane Young

Song Kenan vs. Hector Aldana

Shinsho Anzai vs. Jake Matthews

Yan Xiaonan vs. Viviane Pereira

Matt Schnell vs. Naoki Inoue

Ji Yeon Kim vs. Melinda Fabian

Jenel Lausa vs. Ulka Sasaki

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Yngwar

    22. jun 2018 | 13:48

    Opaaaa pa nisam znao da neko izvestava i o ovome. Bravo bravo! Dajte vise prostora ovom sportu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA