≫ 

UEFA prelomila: Konačna odluka o gostovanju navijača odmah posle meča Budućnost - Partizan

Ministar unutrašnjih poslova Grčke i predstavnici Evropske fudbalske Unije nisu imali dilemu na ovu temu

  • 5

Partizanovi navijači, ali i Olimpijakosovi, verovatno željno iščekuju "sastanak" u Humskoj koji bi bio posebna vrsta spektakla, znamo i zbog čega, a nema sumnje da bi i Zvezdine pristalice našle načina da budu deo navijačkog kolorita u Humskoj. 

Međutim, od sudara dva navijačka sveta u Beogradu, ali i u Pireju, kako stvari stoje, neće biti ništa.

>>> UEFA određuje da li će Grobari ići u Pirej: Nema dogovora između Olimpijakosa i Partizana

Grčki mediji prenose da je UEFA već donela odluku koja podrazumeva da će klubovima biti zabranjeno da organizovano vode pristalice na mečeva u Beogradu i Atini.

Istina, odluka još nije zvanična, ali samo zato što se čeka da crno-beli završe meč protiv Budućnosti u Podgorici i izbore dvomeč sa grčkim prvakom.

Do Grka je ova informacija stigla od Ministra unutrašnjih poslova Jorgosa Vasiliadisa koji se nalazi u sedištu Evropske fudbalske Unije gde obavlja važne sastanke u vezi sa problemom huliganstva u Grčkoj, koji je, znamo i to, vrlo ozbiljan i u galopirajućem rastu poslednjih godina.

Vasiliadis i predstavnici UEFA iskoristili su priliku i da razgovaraju na temu predstojećeg sve izvesnijeg dvomeča Partizana i Olimpijakosa i specifičnosti ovog duela sa navijačkog aspekta.

- Dve strane saglasne su u stavu da se utakmice igraju bez prisustva gostujućih navijača. To je stav UEFA koja je protiv toga da navijači Partizana i Olimpijakosa putuju u Atinu, odnosno u Beograd, zbog specijalnih okolnosti i visokog rizika koji nose ti dueli. Konačnu odluku UEFA će saopštiti odmah posle revanš utakmice Budućnost - Partizan - navode Grci.

Zna se da je prioritet UEFA bezbednost iznad svega i stoga ne treba da čudi što je doneta ova, nadasve razumna odluka pred sudar srpskog i grčkog šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA