≫ 

Zvezda sigurna na otvaranju sezone: Proradio i novi napadač pred Spartu (VIDEO)

Crveno-beli slavili protiv Radničkog sa 3:0 na Marakani

  • 43

Crvena zvezda je savladala Radnički iz Niša sa 3:0 u 1. kolu Superlige pred 4.913 gledalaca na Marakani. Golove su postigli novajlija Aleksandar Pešić, Slavoljub Srnić, koji je golgeterski raspoložen u poslednje vreme, dok je poslednji pogodak postigao Ričmond Boaći, koji je ušao sa klupe u drugom poluvremenu.

Može se reći da su crveno-beli sa pola gasa ''odradili posao'' protiv Nišlija pred duel protiv Sparte iz Praga, koji je na programu već u četvrtak na Marakani. Mogao je rezultat da bude i ubedljiviji da je Pešić u prvom poluvremenu iskoristio još dve odlične šanse u kojima je bio.

>>> ZVEZDA JE KRV I KRVOTOK SRBIJE: Delije se oprostile od Cuneta njegovim legendarnim citatom o Zvezdi! (FOTO)

>>> Prvenac Pešića u Zvezdi: Promašio dve neverovatne šanse sam pred golom, ali je treći put ubacio loptu u praznu mrežu (VIDEO)

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 3:0

(Pešić 40, Srnić, 57, Boaći 86)

Crvena zvezda: Kahriman, Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković, Donald, Jovičić, Kanga, Srnić, Adžić (Milijaš 58), Pešić (Boaći 58)

Radnički Niš: Brać, Aksentijević, Petrović, Stanković, Noma, Simunović, Tomić, Stojanović, Arsić, Golubović, Mrkić

Foto: Crvenazvezdafk.com

Trener Vladan Milojević je odlučio da odmori Boaćija, koga je ostavio na klupi i od starta je umesto njega zaigrao Aleksandar Pešić. Takođe, nije bilo ni Rikardinja, koji nije bio ni na klupi za rezerve i očigledno je da je i strateg crveno-belih razmišljao o duelu protiv Sparte i hteo je da odmori neke ključne igrače.

Meč je počeo minutom ćutanja u čast velikog navijača Zvezde i legendarnog pevača, Predraga Cuneta Gojkovića, a Delije su podsetile i na jedan od njegovih citata o crveno-belima.

Već posle tri minuta igre Aleksandar Pešić je imao veliku šansu, izašao je sam pred golom Braća, ali je šutirao preko gola iz povoljne situacije. Isti igrač propustio je još bolju šansu u 29. minutu, kada je posle dobrog centaršuta sa desne strane sačekao loptu na petercu, ali je ponovo imao manjak koncentracije i šutirao je preko prečke.

Za Pešića je na ovom meču važila ona izreka ''treća sreća'', jer je u 40. minutu konačno uspeo da zatrese mrežu. Iskoristio je sjajnu asistenciju Luke Adžiča sa leve strane, kao i to što je golman Radničkog napustio mrežu, a zatim je samo ubacio loptu u nebranjenu mrežu, posle povratne lopte pred peterac, pa je Zvezda minimalnim vođstvom završila prvo poluvreme.

Već posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu rešene su sve dileme, kada je Slavoljub Srnić iskoristio neverovatnu grešku štopera Radničkog iz Niša, Marka Tomića, koji je dodao pogrešnu loptu, koju je hteo da vrati svom golmanu. Nije video Srnića iza njega, koji je istrčao pred Braća, a zatim poslao loptu u njegovu mrežu.

Radnički faktički do tada nije ozbiljnije zapretio golu Zvezde, a i nakon toga se nije preterano proslavio napadima, dok je Zvezda rutinski privodila meč kraju. Na kraju je Ričmond Boaći postigao i treći gol, ali je posle šuta Slavoljuba Srnića, koji je išao u gol, zakačio loptu, a u tom trenutku je bio u ofsajdu.

Ipak, Zvezda je i do tada već obezbedila pobedu, tako da i ovaj pogodak ne bi uticao na rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA