Milojević dao nagoveštaj da li će Radonjić i Rodić da igraju protiv Sparte, kao i da li će Borjan da bude na golu! (VIDEO)

Trener crveno-belih ističe da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Čeha, da još nije odredio sastav, ali da će u konkurenciji biti i najnovija pojačanja, iako nisu imali previše vremena da se upoznaju sa filozofijom igre

  • 19

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, rekao je pred meč protiv Sparte iz Praga da sem Slavoljuba Srnića, koji je suspendovan, računa na sve igrače, uključujući i najnovija pojačanja - Radonjića, Rodića i Borjana. Za ekipu Sparte ističe da je veoma jak tim, ali da Zvezda ima obavezu da ide na pobedu uvek, kao i da u ekipi vlada dobra atmosfera.

- Sem Slavoljuba Srnića, koji ima kartone, svi igrači su na raspolaganju. Pripremamo se, znamo šta ova utakmica znači za nas. Dosta smo pričali, motivisani smo i vlada dobra atmosfera u ekipi. O Sparti ne treba mnogo trošiti reči.

- Jako dobra ekipa, dosta su promenili igrački kadar i sa novim trenerom Stramaćonijem, fizički dobro pripremljena ekipa... Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo biti spremni. Daćemo sve od sebe. Očekujemo veliku podršku naših navijača i da ćemo uz njih pružiti dobru partiju.

Milojević je rekao i da računa na sve igrače, a nagovestio je da li bi oni koji su nedavno došli, Radonjić, Rodić i Borjan, mogli da budu u konkurenciji i da nema problema sa njihovom fizičkom spremom.

Printskrin: Zvezda TV

- Što se tiče novih pojačanja, sve je u redu papirološki, svi dolaze iz trenažnog procesa, nemamo problem što se tiče njihove fizičke pripreme. Eventualno samo to što su veoma malo sa nama, da shvate filozofiju naše igre, ali radili smo i na tome i mogu da računam i na njih. Svi igrači su mi jako bitni, svi konkurišu za tim. Imam neke svoje planove, ali još nisam odlučio koji će tim da istrči na teren sutra.

Za Spartu kaže da se vidi i po igračima koje su doveli da žele najviše ciljeve.

- Napravili su rekonstrukciju tima, otišao je i naš Plavšić tamo. Žele da prekinu dominaciju drugih timova u Češkoj. Vidi se da imaju najviše ciljeve, da žele da osvoje prvenstvo u Češkoj, a to se vidi i po igračima koje su doveli, to su iskusni igrači, koji su imali značajnu karijeru i u Evropi u svojim timovima. I oni su nov tim, ali nama je najbitnijie kako ćemo mi da odgovorimo na to.

Foto: A. Nalbantjan

- Pored Plavšića oni imaju mnogo iskusnih igrača. On je igrač koji je ostavio dubok trag ovde, karakteristike njegove igre su takve da će sigurno imati veliku karijeru u budućnosti. Nadamo se ipak da neće biti njegov dan sutra.

Na pitanje da li razmišlja da izvede ofanzivniji ili defanzivniji sastav, Milojević je rekao da to često zavisi i od toga kako se utakmica bude odvijala.

- Šta znači to ofanzivno, a šta defanzivno? Jedna je stvar šta mi hoćemo, da druga kako se utakmica bude odvijala. Pripremićemo se za utakmicu. Imamo svoj način igre koji ćemo forsirati. Nekada ono što planirate i ne bude tako kako ste želeli, pa onda ispada kontra. Ne želim da utakmica uđe u konfuziju. Svaka ekipa kada izađe na teren i ima neki način igre. Mi imamo svoj, Sparta takođe.

Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images

- Svi znamo šta Sparta znači i češko prvenstvo je veoma teško, to vidimo po njihovim predstavnicima u evropi, njihovim uspesima u Evropi. Oni su redovni u najjačim takmičenjima i to pokazuje njhovu moć i snagu. Imamo veliku želju i motiv da gledamo Spartu kao protivnika koga želimo da pobedimo i da prođemo dalje. Zvezda tako stalno treba da gleda. Uvek postoji neka tradicija koja treba da se sruši.

- Od Zvezde se stalno traži da se pobeđuje i nikada nećete čuti da neko od Zvezde traži nešto drugo. Onog trenutka kada samo došao i kao igrač i kao trener bilo mi je jasno. Ovde ne mislim da je u pitanju samo zbog Sparte, bilo koji klub da dođe imaćemo istu obavezu, to je zbog istorije koju Zvezda ima iza sebe. Ja sam osoba koja voli da pobedi i vidim da igrači imaju takav motiv, u takvom su klubu i daćemo sve od sebe.

Milijević poznaje Stramaćonija iz grčkog prvenstva od prošle godine, ali ističe da tamo verovatno nije uspeo zbog mentaliteta u grčkog naroda.

- Filozofija nekog trenera treba da se poklopi i sa mentalitetom nekog naroda, Grci su 95% slični kao mi, balkanski narod i temperamentan. Sa druge strane tempereament italijanskih ekipa, nekada Grci nisu spremni da prihvate neke zahteve, i mislim da je on zbog toga imao problem prošle godine. Sa druge strane mentalitet češkog naroda je takav da bi mogao da se uklopi, ali jako je teško porediti jedno sa drugim - zaključio je trener Zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA