Bivši fudbaler Zvezde priznao: Voleo bih da vodim albanski tim sa Kosova, stideo sam se zbog prekida meča u Beogradu!

Ivan Gvozdenović ističe da je zavoleo Albaniju

  • 27

Bivši jugoslovenski reprezentativac i kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović izjavio je da ne bi imao problem da vodi albanski klub sa Kosova.

On je otkrio i da ga je bilo sramota što su srpski navijači uleteli na teren na meču sa Albanijom u Beogradu pre tri godine.

- Voleo bih da vodim klub sa Kosova, zašto da ne? U fudbalu ne može da se kaže "ne". Ovde smo kao susedi, prijatelji, bavimo se fudbalom, a ne politikom. Ako bih dobio dobru ponudu sa Kosova, ozbiljno bih razmislio. Imam licencu, ali nisam samostalno vodio još nijedan tim - rekao je Gvozdenović za televiziju Top čenel na albanskom jeziku.

Gvozdenović, koji je trenutno radi kao pomoćni trener u Tirani, karijeru fudbalera završio je pre dve godine u albanskom Kukešiju, a poslednjih pet sezona pored tog kluba igrao je za Skenderbeg i Tiranu.

Printskrin: Youtube

- U početku sam strahovao da dođem u Albaniju, ali sada sam zavoleo tu zemlju. Želeo bih da govorim albanski bez greške. Moja porodica nije bila za to da dođem u Albaniju, ali zbog ljubavi prema fudbalu bio sam spreman da pokušam. Nisam se plašio, znam šta je sport, a šta politika - rekao je on.

Gvozdenović je priznao da je osećao razočaranje i stid što je utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta zbog uleta navijača u teren i pojavljivanja drona sa zastavom tzv. "Velike Albanije".

- Igrao sam tada za Kukeši, gledao meč sa dvojicom igrača sa Kosova i stideo se zbog dešavanja. Nisam se lepo osećao, verovatno i zbog toga što nikad nisam imao problem u Albaniji - zaključio je Gvozdenović, koji je zabeležio jedan nastup za reprezentaciju Jugoslavije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA