≫ 

Doneo je Srbiji najveću fudbalsku radost u 21. veku: To je proslavio ludo, a sa 13 godina je dao još luđi intervju! (VIDEO)

Ne zaboravlja se skok Laneta Jovanovića u kanal južnoafričkog stadiona posle gola Nojeru

  • 8

Milan Lane Jovanović pucao je od samopouzdanja još kao 13-godišnji talenat iz ekipe Kosmos iz Bajine Bašte.

Davne 1994. godine, legenda bajinobaštanskog, užičkog i američkog fudbala Nikola Mijatović je vodio ekipu u kojoj je prve korake pravio Lane Jovanović.

Već tada je bilo jasno da Lane puca visoko, po ozbiljnom stavu i priči o velikim fudbalskim dometima koje je najavio.

Nije pogrešio, imao je respektabilnu karijeru, prešao je put od Vojvodine do Šahtjora i Lokomotive iz Moskve, da bi najveći pečat ostavio u Belgiji.

Za Standard je odigrao 116 mečeva i dao 52 gola, i baš tada je najbolje igrao za reprezentaciju. Dao je 11 golova za Srbiju u 44 meča, a posebno pamtimo pogodak protiv Nemačke na Mundijalu, kada smo pobedili sa 1:0.

Posle toga je otišao u Liverpul i karijeru je završio u Anderlehtu. Mnogo je popularniji Lanetov intervju na engleskom, ali će manje viđeni iz dečačkih dana sigurno izazvati vaše simpatije.

- Prvenstveno je fudbal kolektivna igra, privlačna, koja zavisi od mnogo faktora. Treba imati prvo talenat, ali treba raditi da bi sutra postao veliki fudbaler.

Foto: youtube.com

Kao iz topa je odgovorio na pitanje da li će postati vrhunski igrač.

- Ne bih trenirao da ne smatram, normalno, smatram da mogu postati veliki fudbaler. Došao sam evo ovde na pripreme, iako sam malo mlađi od njih. Ali evo, izdržavam sve. Treninzi su za mene jaki, međutim, ja sam i u Bašti trenirao redovono i mogu da izdržim ovakve treninge. Imam malih zdravstvenih problema. Ali biće sve u redu.

Tu se nije zaustavio.

- Bolje je kada su jači treninzi, jer sutra kada budemo igrali sa nekim protivnikom, ako bude jači fizički, to je velika stvar. To je veoma veliki faktor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    8. avgust 2017 | 10:45

    Kraljina je bio uvek👍.

  • Boki

    8. avgust 2017 | 09:34

    Intelektualno nije ni napredovao od ovih decackih dana😎 cak mi se cini da je pametniji bio kao decak ali fudbalska klasa tu nema dileme

  • Srbin Cg

    8. avgust 2017 | 09:51

    Brat najveci !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA