≫ 

Čovek koji je penicilin za Partizan i Zvezdu: On je pokazao da i "veliki" mogu da budu mali

Strategu Voždovca uspelo nešto čime se retko koji trener može pohvaliti: ne samo da je pobedio i Zvezdu i Partizan u roku od samo tri meseca, to je uradio u velikom stilu

  • 8

Penicilin za Zvezdu i Partizan zove se Voždovac - tačnije Ilija Stolica.

Mladi trener je uradio nešto što malo koji srpski strateg ima zapisano u biografiji: "skalpove" Zvezde i Partizana.

Pobede nad "večitim rivalima", zna se, nisu obične pobede, niti ih je, podvlačimo, Stolica ostvario taktikom "bunker-kontra". Postigao je to u maniru koji je ovde nezabeležen: nadigravao se i pritom zatrpao mreže "nedodirljivih".

>>>Trener Voždovca posle velike pobede pecnuo Partizan i Zvezdu!

Zvezdi je uzeo titulu iz ruke prethodne sezone i praktično je uručio Partizanu, a tek nije bio blagonaklon prema svojim crno-belima u sredu uveče na mestu gde je deo trenerskog znanja gradio uz Zorana Milinkovića.

Stolica i Partizan.

Da, prva asocijacija je "afera špijun". Bio je to period koji je završen neslavno: paranoično su ga u Humskoj optužili da je "krtica", jer je, navodno, Zvezdi, preko Vlade Bulatovića (a ovaj šapnuo Terziću) odao taktičke tajne pred derbi i nije imao drugog izbora nego da ode.

Bila je to prava odluka, iako isprva neprijatna, ali najbolja moguća za njegov samostalni rad.

Nije mogao sebi naći bolju sredinu da demonstrira trenersko znanje od Voždovca. Stabilan klub fokusiran na razvoj mladih igrača. Baš ono što treba mladom treneru na početku solo karijere.

Voždovac je sada hit sezone: tri pobede i remi u prva četiri kola, a ova u Humskoj je odjeknula kao detonacija. Bila je to lekcija fudbala na terenu šampiona. Mnogi su u šali posle meča konstatovali da je Stolica sebi oduzeo tri boda, aludirajući na to da će baš on biti Đukićev naslednik ukoliko ovaj ne bude ispunio očekivanja u nastavku sezone.

Foto: Marko Todorović

Podsetimo da je sasvim malo nedostajalo da upravo Stolica preuzme ovog leta crno-bele. Mnogi su ga tada promovisali u novog trenera Partizana, a onda se desio Đukić. No, ko zna zašto je i to dobar sled događaja po bivšeg selektora mlađih selekcija Srbije. Njegovo vreme tek dolazi. Partizan mu je suđen.

Pored toga što je nacrtao savršenu taktiku i vodio svoj tim do najveće pobede ove sezone, Stolica je i posle meča držao čas svima onima koji su ubeđeni da u Srbiji niko ne igra fudbal sem Zvezde i Partizana.

Njegove reči bi trebalo da imaju otrežnjujuće dejstvo za mnoge koji ne vide dalje od Humske i Ljutice Bogdana.

Napravili smo vrhunsku fudbalsku predstavu, uživao sam u svakom minutu. Svima smo na pravi način pokazali da fudbal u Srbiji ne treba da gravitira oko samo dve stvari, Crvene zvezde i Partizana, već da može da se igra i u drugim klubovima i mestima. To bi trebalo da bude normalno, ali nažalost nije kod nas, jer shvatanje fudbala u Srbiji nije dobro. I to treba da se promeni - poentirao je Stolica.

Iz mnogo razloga uspesi Ilije Stolice su važni. Ne samo za Voždovac.

Pre svega, dobro je, zaista je dobro videti da u ligi postoji tim spreman da se "isprsi" Zvezdi i Partizanu na način na koji to rade "zmajevi". Njegovim primerom se moraju rukovoditi drugi treneri, svesni konačno, ako do sada nisu bili, da je nešto sasvim normalno razmišljati da pobediš "večite", igrati sa njima, ne samo se braniti i čekati bodove da padnu sa neba.

Ilija Stolica je neko ko je potreban Superligi. Nekako smo sigurni da sve ovo što radi sa Voždovcem nije slučajno. Jer, treba Zvezdi dati tri gola, pobediti je i uzeti joj titulu, a onda "išamarati" i Partizan.

Da li je lov na "večite", onaj koji smo tako dugo čekali i verovali da će sigurno doći trenutak kada će se desiti, konačno počeo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ovo je samo

    10. avgust 2017 | 16:07

    Vracalica za plej of iz prosle sezone

  • Crazy North

    10. avgust 2017 | 14:34

    Bilo bi dobro da gube i Zvezda i Partizan... Zbog fudbala... Al na kraju Zvezda da uzme titulu:-)

  • LOSMI

    10. avgust 2017 | 14:49

    Nije djuka za partizan losa vizija losa postavka igraca slaba kretnja i otkrivanje..brate idi dok nas nisi ukopo videaton ce da nas naprasi..djurdjevica prodati sto pre za mene nula fudbaler mali djole izmisli fudbal za njega nema mu lea vise da mu daje sve na tacnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA