ŠTA ČEKA PARTIZAN: Opasni Jarmolenko i bivši igrač Zvezde, nestalni Jang Bojs i albanski anonimusi koji su obrukali Dinamo! (VIDEO)

Brzo posle žreba, došlo je vreme i za analizu rivala u Ligi Evrope

  • 10

Partizan će biti u grupi B sa kijevskim Dinamom, Jang Bojsom i Skenderbegom. Utisak je, grupa po meri i prolazna, ali pojedine stvari pozivaju na oprez.

Crno-beli su deklasirali Videoton sa 4:0 uz remi (0:0) u Beogradu, a zatim je došao red na dugo čekani žreb i nove rivale.

>>>ŽREB ZA LIGU EVROPE: Partizan ide u Albaniju, Zvezda čeka Arsenal na Marakani!

>>>Jedno pojačanje je ''završeno'', stižu još dva: Vazura prezadovoljan posle žreba, najavljuje proleće u Evropi!

Partizan, ukoliko bude na očekivanom nivou i na adekvatan način nađe zamenu za Đurđevića, uz Sejdubu Sumu koji je najavio uspon forme, ne bi trebalo da ima problema sa daljim plasmanom.

Dinamo garantuje "tvrde" duele, sa Jang Bojsom crno-beli i te kako mogu da se nose, a protiv Skenderbega bi sve osim šest bodova predstavljalo problem.

DINAMO KIJEV

Foto: youtube.com/football archive

Ukrajinci su do grupne faze došli preko Maritima, koji ih je namučio u Portugaliji sa 0:0. Rivale su u Kijevu načeli Garmaš i Morozjuk, sve je bilo rešeno kada je Gonzalez u 61. minutu povisio na 3:0, da bi samo na kraju Sen smanjio na konačnih 3:1.

Defanzivni stub su Hrvati Domagoj Vida i Mađar Kadar, u veznom redu su glavne figure Sidorčuk i kapiten Jarmolenko. On je ipak udarna figura ekipe, u klubu je od 2008. godine i zabeležio je 99 golova na 228 utakmica, standardan je i reprezentativac sa 29 golova na 68 mečeva reprezentacije.

Dinamo nije ni igrao prethodne runde kvalifikacija, startovao je u plej-ofu, a zanimljivo je da će rival biti i Aleksandar Pantić, bivši defanzivac Crvene zvezde i Rada, koji je igrao još za Viljareal, Kordobu, Eibar i Alaves.

U napadu treba obratiti pažnju još na 31-godišnjeg robusnog Dijumersija Mbokanija, koji je u klubu od 2013. godine uz dve pozajmice u Engleskoj (Norič, Hal). Odlično je igrao u Standardu iz Liježa (87 mečeva i 39 golova), u Monaku se nije proslavio, ali je zatim u Anderlehtu imao impozantan učinak sa 34 gola na 53 duela.

Protiv Maritima se nije našao na semaforu, ali je dobro namučio defanzivce i otvorio prostor saigračima, pa će i odbrana Partizana biti na velikim ispitima sa njim. Vrednost ekipe je oko 85 miliona, čemu dobar doprinos ima i krilni 23-godišnjak Derlis Gonzalez.

Bio je najbolji igrač Paragvaja za 2015. godinu, u reprezentaciji je zabeležio 26 mečeva, ali je imao još veliki doprinos kada je u prvoj sezoni u kijevskom Dinamu pomogao ekipi da dođe do osmine finala Lige šampiona, i to prvi put posle 16 godina. U toj fazi, Siti je ipak bio bolji sa ukupnih 3:1.

Na klupi je Aljaksandr Kačkevič, Belorus koji je vodio i reprezentaciju svoje zemlje dok nije preuzeo Dinamo Kijev ove godine. Radi se o čoveku koji zna kako klub diše, igrao je za Dinamo od 1996. do 2004. i osvojio sedam titula.

Foto: Tanjug/AP

JANG BOJS

Ekipa je direktno dobila mesto u grupi, najskuplji igrač je Francuz Francuz Jorik Rave, a odmah iza njega je naš Miralem Sulejmani. Razlog plasmana je eliminacija iz plej-ofa za Ligu šampiona u režiji CSKA, koji je ukupno slavio sa 3:0.

Nakon 1:0 u Švajcarskoj, presudili su Šenikov i Džagoev, a Jang Bojs nastupio je u sastavu Von Blamos, Von Bergen, Benito, Kasim, Mbabu, Asale, Nsame, Sulejmani, Rave, Sanogo i Bertone. Na klupi je Adi Hiter, bivši austrijski fudbaler koji je ekipu preuzeo 2015. posle Red Bul Salcburga.

U šampionatu, Jang Bojs deli drugo mesto za Bazelom posle pet kola, ali je primetan pad. Posle tri startne pobede, slabašni Tun je demolirao Bojse sa 4:0, zabeležen je i remi sa liderskim Cirihom bez pogodaka. Kuriozitet je da Jang Bojs nije dao gol na poslednje četiri utakmice u ligi ili u Evropi!

Svakako ekipa sa kojom bi Partizan trebalo da izađe na kraj bez previše problema, posledna pojačanja su im Kevin Mbabu (desni bek pozajmljen iz Njukasla), Kristijan Fašnaht iz Tuna, Đibril Sou iz Borusije Menhengladbah, štoper Kasim Nuhu iz Majorke, zatim Rožer Asal, bivši napadač Mazembea koji je procenjen na 800.000 evra.

Treba dodati i da je Jang Bojs u kvalifikacijama za Ligu šampiona prvo izbacio Kijevski Dinamo, pošto je pobedio sa 3:1 i izgubio sa 2:0. Garmaš, Jarmolenko i Mbokani su bili strelci za Dinamo na domaćem terenu, a presudili su golovi Aranu, Lotombe i Fašnahta u Kijevu, i to u 91. minutu. Evo i kako je to izgledalo:

SKENDERBEG

Albanci su doživeli fudbalsku bajku lupivši težak šamar zagrebačkom Dinamu, koji su izbacili sa 1:1 i 0:0. Prethodno su slomili Sent Juliju sa ukupnih 6:1 i nama dobro poznati Kairat sa 3:1. TAda su ukrotili Gohua i Andreja Aršavina, što im je dalo krila za Dinamo.

Ekipa je sastavljena uglavnom od albanskih igrača, u postavi protiv Dinama u revanšu su igrali još Nimaga iz Malija, Hrvat Radaš i gambijski napadač Sove. Na klupi su još Demte iz Etiopije i Džejms iz Nigerije, pa je jasno da su pribegavali jeftinim rešenjima iz Afrike u koja se uzdaju kao potencijalna velika pojačanja.

Skenderbeg je čak poveo protiv Dinama u Zagrebu preko Latifija, Dinamo je nadu vratio tek u 95. minutu izjednačenjem Enrikeza, ali je presuda pala u revanšu tvrdom disciplinom. Ekipa je procenjena na tek 7 miliona evra, a primera radi, Partizan je četiri uzeo samo na Leonardu ove godine.

Najskuplji igrač je Liridon Latifi, 23-godišnjak rođen u Prištini, za koju je igrao, a reprezentativac je i Albanije. Zagrepčanin Marko Radaš je starosedelac u klubu, jer je tu od 2011. i ima čak 142 nastupa za ekipu. Počeo je od Dinama i Ljubljane, a čak je zabeležio pet nastupa za mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жика Живац

    25. avgust 2017 | 15:01

    Bice u najboljem slucaju predzadnji u grupi!

  • bodri te nas

    25. avgust 2017 | 15:14

    Sve je to plitak potok za SRPSKI PONOS..i SAMPION srbje...pasce i rusi..a ove sto ih je sudija progurao u evropu..pozivamo da na proljece dodju da nas bodre...nece njih bit tada u evropi..

  • Duci

    25. avgust 2017 | 15:03

    Sve osim 6 bodova protiv albanaca da se kladimo da ih nece dobiti ni jednu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA