Evo kako je izgledao dan uoči 155. derbija Zvezde i Partizana! (VIDEO)

Tokom nedelje 27. avgusta mogli ste na našem blogu da pratite šta se sve dešavalo pred utakmicu

  • 77

Fudbalska euforija posle dugo vremena svom snagom je "tresla" Srbiju.

Reprezentacija sigurno "gura" ka Mondijalu u Rusiji, a dva naša najveća kluba prvi put u istoriji istovremeno su se plasirala u Ligu Evrope.

>>> Skriveni heroji derbija danas su na unakrsnoj vatri: Kako se pripremaju ljudi ka kojima lete baklje i topovski udari 90 minuta (VIDEO)

U takvom ambijentu, dok jedni i drugi još sabiraju utiske posle evropskih mečeva i slade se uspesima, čekao se  novi, 155. po redu "večiti derbi" koji je došao u povoju sezone, u okviru 7. kola na našem najvećem stadionu na kom se očekivala odlična atmosfera.

Pogledajte kako je protekao dan u Srbiji i Beogradu uoči večitog derbija.

18.10 EKIPA PARTIZANA STIGLA NA MARAKANU, ĐUKIĆ ISPRED AUTOBUSA

Foto: Telegraf

U takvom ambijentu, dok jedni i drugi još sabiraju utiske posle evropskih mečeva i slade se uspesima, čeka se novi, 155. po redu "večiti derbi" koji stiže u povoju sezone, u okviru 7. kola na našem najvećem stadionu na kom se očekuje najmanje ista atmosfera kakva je bila nedavno na meču Zvezda - Krasnodar.

17.33 pOLICIJA JE ZAUSTAVILA AUTOKOMANDU DA BI PROŠAO KORTEO NAVIJAČA PARTIZANA

Prštaće na "Marakani" od 19 sati kada se sudare crveno i crno-beli.

U nastavku, u našem blogu, iz sata u sat, sve do početka utakmice, možete pratiti najvažnija dešavanja vezana za večiti derbi.

- Da li je ovo Partizanov tim koji će se suprotstaviti Zvezdi?

- Podsećamo da će ekipa telegrafa uskoro krenuti ka stadionu odakle će slati uživo materijal dolaska navijača i svega interesantnog na Autokomandi. Ostanite uz nas.

- Pojavila se vest da je Juventus zainteresovan za mladog Zvezdinog igrača Uroša Račića i navodno nudi šest miliona evra crveno-belima. Više o tome OVDE.

- O derbiju se izjasnio i estradni umetnik Željko Šašić. On je u izjavi za informerovo izdanje "siguricu" prognozirao ishod utakmice na "Marakani".

"Iako sam Partizanovac, mislim da će Zvezda slaviti. Ako pogledamo rezultate i partije koja su ova dva tima pružala u evropskim mečevima dosad, onda je jasno da su crveno-beli u prednosti. Pošto se meč igra na "Marakani, očekujem da bude mnogo golova i 3:2 za Zvezdu"

- Šta tvituju "večiti" danas...

- Zvezda je trenutno u prednosti na tabeli, ima tri boda više od najvećeg rivala i blagi je favorit sudeći prema kvotama u većini kladionica.

- O tome smo pisali u najavi derbija OVDE.

- Treneri oba tima Milojević i Đukić su takođe govorili o predstojećem okršaju koji će za trenera Zvezde biti prvi protiv Partizana, dok strateg šampiona Srbije već ima derbi iskustvo. Veoma lepo iskustvo.

- Mnogi navijači Partizana sa setom prepričavaju trijumf Đukićevog tima protiv Zvezde iz 2007. godine rezultatom koji je na kraju glasio podnošljivih 4:2 za goste.

- Podsetite se detalja sa tog meča.

- Oba trenera imaju sitnih kadrovskih poteškoća pred derbi zbog povreda igrača koji vidaju rane od evropskih mečeva, ali udarne snage su spremne i zaista treba očekivati jedan kvalitetan duel i dobar fudbal.

- Ukoliko ne bude nekih iznenađenja, "večiti" će zaigrati u sledećim sastavima:

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Savić, Stojković - Donald, Krstičić - Radonjić, Kanga, Srnić - Boaći.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja B. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Janković, Radin, Everton, Suma - Tavamba, Đurđević.

- Očekuje se veliki broj navijača. Grobari su najavili masovan polazak sa platoa kod stadiona Partizana o čemu su obavestili sve crno-bele pristalice putem proglasa.

- O tome možete više pročitati OVDE.

- Neprijatnost prve vrste uoči derbija stigla je iz sedišta UEFA, ali ne u vidu kazne za Zvezdu ili Partizan, već u vidu vesti da su se u Monte Karlu na žrebanju grupa za Ligu Evrope sukobili direktor Zvezde Zvezdan Terzić i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

Foto: Marko Todorović

- Crno-beli su obavestili javnost o skandalu i upoznali sa detaljima incidenta, o čemu ste mogli da pročitate OVDE.

- U međuvremenu, stigli su i pomirljivi tonovi iz jednog od tabora, u pitanju je čestitka koju je voditelj Partizanove televizije Željko Pantić uputio Zvezdi za prolaz u Ligu Evrope, u koji je debelo sumjao pre dvomeča ruskog i srpskog tima.

OVDE pročitajte Pantićevu izjavu.

- Navijačka euforija je na vrhuncu, oba grupe su posebnim klipovima najavile 155. derbi.

Delije

Grobari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    27. avgust 2017 | 12:06

    Као против Руса, будите јачи од њих и судије, а делије вас неће изневерити. Њихов човек за све позиције, Данило Грујић.

  • Navijac

    27. avgust 2017 | 14:30

    Sportski praznik za Beograd.Samo da bude bez nasilja,i korektan fudbal bez incidenata.Neka bolji pobedi.

  • Tito,Tempo,Tudjman,Ivica,Rasim,Ivan i Zeka

    27. avgust 2017 | 15:06

    Нема те речи која може описати лепоту стадиона "Рајко Митић". Вечерас ће све да буде у знаку црвено белих. Надам се доброј утакмици 3-0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA