Ovo su Partizanovih 11 najboljih povratnika ikada: Prošli put su doneli Ligu šampiona u Humsku, šta mogu sada?

Bez obzira na to koliko su godina imali, da li su dolazili na zalasku karijere, mnogi od ovih igrača dali su veliki doprinos u osvajanju titula

  • 19

Partizan je ovog leta doveo tri igrača koji su u prošlosti već nosili dres kluba iz Humske. Takva politika se bar kada je u pitanju povratak Vladimira Stojkovića, ispostavila se kao odličan potez. Pored njega vratili su se i Danilo Pantić, a poslednji je Zoran Tošić, koji je promovisan u ponedeljak.

>>> Stojković odgovorio Milojeviću: Nije mu se svidela izjava Zvezdinog trenera posle 155. Večitog derbija

>>> Ovo su Partizanove dve opcije za napadača posle odlaska Đurđevića (VIDEO)

Pojavile su se i glasine da bi u redove Partizana mogao još jedan povratnik, Lazar Marković, ali za sada to deluje malo verovatno. Ipak, nije sve isključeno, a to je potvrdio i predsednik kluba Milorad Vučelić.

Ipak, i bez njih, samo sa Vladimimirom Stojkovićem i Zoranom Tošićem, napravili su odličan potez i tim povodom ćemo se podsetiti nekih od najboljih povratnika koje je Partizan imao u proteklih desetak godina.

Partizanu su se često potezi sa povratkom bivših igrača ispostavljali kao odlični, pa nije čudo što i dalje vlada takva politika. Jedan od najboljih povratnika ikada je i dalje u klubu, a to je živa legenda Partizana i aktuelni kapiten Saša Ilić.

On se vratio u redove crno-belih januara 2010. godine, i šest meseci kasnije vodio je tim do ulaska u Ligu šampiona, a igra i danas, iako će u decembru napuniti 40 godina.

Foto: Profimedia/AFP

Napravili smo i izbor 11 najboljih igrača koji su se vratili u Partizan, na osnovu toga kakva su imena, koliki su trag ostavili u Partizanu. Nije bilo mnogo odbrambenih igrača koji su se vraćali, a od njih se kao najveći pogodak ispostavio dolazak Mladena Krstajića, koji je dve godine bio stub odbrane crno-belih i jedan od najzaslužnijih za dve titule i ulazak u Ligu šampiona.

Takođe, i sadašnji sportski direktor Ivica Iliev bio je izuzetno uspešan u drugom mandatu, kada je na 39 utakmica dao 15 golova i imao 9 asistencija, kada je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule te godine.

Foto: MNPress

Ovo je i 11 najboljih Partizanovih povratnika:

Golmani: Ivica Kralj i Vladimir Stojković

Odbrana: Mladen Krstajić, Nenad Đorđević

Vezni red: Saša Ilić, Zvonimir Vukić, Albert Nađ, Ivan Tomić, Zoran Tošić

Napad: Ivica Iliev, Danko Lazović

Tokom poslednjih desetak godina u Partizan su se vratili i mnogi drugi igrači, koji su bili različito uspešni. Neki su odlazili kao gotovi igrači, ali je bilo i mnogo onih koji nisu ostavili pravi trag u klubu i odlazili su veoma rano, da bi se kasnije vraćali da u Humskoj ''oživljavaju'' karijeru. Ovo je i spisak nekih od fudbalera koji su se u poslednjih petnaestak godina vraćali u Partizan.

Danilo Pantić, Marko Janković, Miroslav Radović, Marko Jovanović, Nikola Gulan, Nemanja Rnić, Stefan Babović, Pjer Boja, Milan Smiljanić...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    30. avgust 2017 | 20:30

    Potroseni i propali pa dosli fol da pomognu...Da su imali bolje sigurno se ne bih vratili.Niko ih neceeee!

  • Pop

    30. avgust 2017 | 21:54

    Zaboravili ste da pomenete i zorana batu mirkovica, kao povratnik je bio clan tima koji je izbacio dnjepar, i napravili najveci uspeh u evropi, u poslednjih 25 god.

  • VVV

    30. avgust 2017 | 20:34

    Sad mogu da njacu kao damjanov zelenko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA