≫ 

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Delije su nekad bodrile Partizan?! (VIDEO)

Poslednji meč crno-belih i Dinama pred raspad države odigran je uz prisustvo navijača najvećeg rivala

  • 42

Pre, skoro pa ravno 27 godina, na stadionu Partizana crno-beli su odigrali protiv zagrebačkog Dinama poslednji međusobni duel u okviru stare lige pred raspad države.

Partizan je prvog dana septembra 1990. godine pobedio rezultatom 2:1, golovima Jokanovića u 13. minutu, te Đurđevića u 39. iz penala.

Jedini gol za "modre" postigao je aktuelni predsednik HNS-a Davor Šuker u drugom poluvremenu.

Sa te utakmice jedan detalj je ostao posebno upečatljiv.

Crveno-beli detalj... 

Naime, na severnoj tribini stadiona u Humskoj raširena je zastava "Delije sever", naravno pripadala je navijačima Zvezde koji su došli da pruže podršku najvećem rivalu  ne zato što su naprasno počeli da gaje simpatije prema njemu, već zato što igra protiv hrvatskog tima.

Ništo neobično za to vreme, jer je nabujali nacionalizam u obe države dostizao tačku ključanja pre neko što je eskaliralo krvavim sukobima.

Sa jedne strane najjače navijačke grupe u Hrvatskoj, Bed Blu Bojsi, Torcida i Armada su se ujedinile protiv svega srpskog, a kao što vidimo na ovom klipu, i u Srbiji je to bio slučaj sa pristalicama Zvezde i Partizana koji su na neko vreme zaboravili na međusobnu netrpeljivost i okrenuli se protiv istog neprijatelja.

Tada je međuobna navijačka podrška bilo nešto normalno, a danas...

Zamislite samo zastavu Grobara na mečevima Zvezde u Evropi na primer ili Delija na utakmicama crno-belih?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    2. septembar 2017 | 11:37

    Ovako uvek treba da bude i mi njih i oni nas da podrzavaju. Razumem jedino u domacem prvenstvu da navijamo za protivnike Zvezde odnosno Partizana.

  • kuma stana

    2. septembar 2017 | 11:22

    sve delije u dusi vole partizan..svesni da su kod iubora kluba napravili zivotnu gtresku..vjerujem da ih i sad veliki broj dodje u crno belom dresu da bodre klub koji vole jer nije isto navijati za nekog a nekoga voljeti..mi njih razumjemo,,bili su mldi i pogrijesili..pametniji se vrate i priznaju svoju gresku,,al stas neko mora i za zvezdu navijati..

  • Caki

    2. septembar 2017 | 12:33

    Nikada necu navijati za partizan!!!bez foliranja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA