≫ 

RUSIJO, STIŽEMO! Srbija počistila Moldavce, ali se više raduje kiksu Irske! (VIDEO)

Sve smo bliži Mundijalu!

  • 13

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Moldaviju sa 3:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, zahvaljujući odličnoj partiji na stadionu Partizana.

SRBIJA - MOLDAVIJA 3:0

(Gaćinović 20, Kolarov 30, Mitrović 81)

SRBIJA: Rajković, Ivanović, Nastasić, Maksimović, Kolarov, Matić, Gudelj, Gaćinović, Tadić (od 66. Ljajić), Kostić, Mitrović (od 82. Prijović).

MOLDAVIJA: Čebanu, Armaš, Posmac, Epueranu, Jonita, Kocius (Antoniuc od 59.), Čebotaru, Dedov, Ginsari, Čojokari (od 76. Karp), Anton.

Početak je obećavao dobru partiju, navijači su podržali ekipu kao retko kada pre u novijoj istoriji, pa su momci u crvenom bili motivisani da se pokažu u pravom svetlu.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ni kiša nije smetala, kako akterima, tako i gledaocima, od starta su se ređale prilike, što je kulminiralo pogotko Mijata Gaćinovića u 20. minutu.

Dugo je letela lopta sa leve strane, da bi na kraju došla do fudbalera Ajntrahta koji nije mnogo oklevao, samo je namestio nogu za 1:0. To je dodatno motivisalo ekipu, a naročito je za igru oran bio Gaćinović.

Posle odličnog duplog pasa je uposlio Kolarova na levoj strani i mat Čebanua je bio samo rutina. Došlo je do novog niza šansi u smiraj prvog poluvremena, Mitrović je okrznuo stativu udarcem glavom, pa su Moldavci imali sreće da na pauzu odu sa samo 0:2.

Drugo poluvreme je počelo munjevitom šansom Kolarova kome je odbranjen zicer, i dalje su Orlovi pokazivali lep motiv da dođu do trećeg gola i izbegnu bilo kakvu nedoumicu, a Muslin je tek u 66. minutu rešio da odmori Tadića za susret sa Irskom.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Zamena je bila adekvatna, ušao je Adem Ljajić i odmah osvežio igru, a Mitrović je za fanatičnu borbenost nagrađen golom u 81. minutu. Na vreme je uklizao i ispratio pas Kostića sa leve strane, a zatim je ispraćen ovacijama, pošto ga je zamenio Prijović.

Uz sve to, šlag na tortu predstavlja rezultat iz Gruzije, koja ima 1:1 protiv Irske i taj meč je završen neposredno posle naše utakmice. Srbija je sada sama na vrhu sa 15 bodova, Irska ima 13 pred meč sa nama na svom terenu (utorak, 20.45), a slede Vels i Austrija sa po osam bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    2. septembar 2017 | 19:28

    Igramo protiv Moldavije a ovi mamlazi na tribinama pevaju "ne damo Kosovo " pa ljudi sad ce neko da kaze kako ja ne volim Srbiju i sl ali jel nam treba kaznjavanje? Da li neko ko odlucuje o tom Kosovu pita bilo kog navijaca SRBIJE da li ce da ga da ili ne? To se pitaju drugi i manite se toga navijajte za Srbiju... ŽIVELA SRBIJA

  • Dragan

    2. septembar 2017 | 17:12

    Katastrofa stavio mutavog mitrovica u napad

  • Tito,Tempo,Tudjman,Ivica,Rasim,Ivan i Zeka

    2. septembar 2017 | 22:03

    Можда ћу дочекати дан да гледам Србију са најбољим тимом који заслужују да играји. Богу хвала Мустафа није бранио али има други Митровић. Зато и не гледам своју земљу. Како?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA