Nisu ga zanimali ni Zvezda, ni Partizan: Ljubiša Samardžić je voleo samo jedan srpski klub (FOTO)

Legendarni glumac je bio romantik u duši i Romantičar po navijačkom opredeljenju

  • 26

Ljubiša Samardžić, jedan od najvećih srpskih glumaca, preminuo je u 81. godini života, a ta vest rastužila je mnoge poklonike njegovog dela u Srbiji, ali i u regionu. Popularni Smoki je osim glume i pozorišta voleo i sport. Bio je osobit i jedinstven, pa se tako i klub za koji je navijao izdvajao u odnosu na one za koje je podržavao najveći broj stanovnika.

>>> Žena mi je rekla: Čoveče, život je smrt, upamti to! Ljubiša Samardžić se nikad nije oporavio od smrti svoga sina!

Nisu ga zanimali ni Zvezda ni Partizan, već njegov OFK Beograd. Bio je i pravi Romantičar, i u životu, i po navijačkom opredeljenju. Jedno vreme je čak bio i presednik kluba sa Karaburme, za koji se u to vreme govorilo da za njega navija beogradska elita.

Proslavio se ulogom Šurde u seriji Vruć vetar, a zbog OFK Beograda je ponekada prekidao snimanja jedne od najboljih srpskih serija svih vremena, što je i otkrio u jednom intervjuu.

- Jedini uslov je bio da subotom, kad se odigrava fudbalsko kolo, damo ekipi pauzu od tri sata da Aca (reditelj Aleksandar Đorđević, prim. aut.) i Čkalja odu na utakmicu svoje Zvezde, Bora Todorović na stadion Partizana, a ja kao predsednik na meč OFK Beograda. Uslov je bio da niko, ako izgubi utakmicu, ne sme na setu da bude namćor. Svi su poštovali naše pravilo - rekao je Ljubiša Samardžić.

Na fotografiji koja je u prilogu je jedna od takvih situacija sa utakmice OFK Beograda na utakmici protiv Budućnosti na Omladinskom stadionu 1992. godine u društvu bivšeg fudbalera Božidara Milenkovića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    9. septembar 2017 | 10:13

    Život je samo tren, hvala ti majstore za sve ono lepo što si nam pružio, bio si deo naših života.

  • pop

    9. septembar 2017 | 11:28

    Junacino iz Niske Banje,zao mi je kao da mi je nestao brat.Namerno sam stavio nestao,jer ti neces nikada umreti.Toliko si nas zaduzio da ces ostati ziv dok je srpskog naroda.

  • Aleksandar

    9. septembar 2017 | 10:06

    Romantičar u duši,zato je i bio poseban.Laka ti zemlja Ofk-ovac. Tvoji ROMANTIČARI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA