Robi iznenadio pričom na ekavici i gojaznošću: Objasnio je i zašto je lakše u Azerbejdžanu nego u Zvezdi

Legendarni Robi ugostio novinare Telesporta iz Hrvatske

  • 1

Robert Prosinečki trenutno je selektor Azerbejdžana, u Bakuu je ugostio hrvatske novinare, sa kojima je razgovarao o raznovrsnim temama.

- Žustar je sagovornik, gestikulira i često ustaje, govori malo na ekavici, malo kajkavski - primetio je hrvatski novinar, a još uočljivije je da se drastično ugojio u odnosu na period kada je vodio Crvenu zvezdu, što možete videti na portalu Telesporta.

- Ljudi misle da je Baku neki egzotičan, dalek i čudan grad, ali to je prava evropska metropola koja se razvija neverovatnom brzinom. Imaš sve mogućnosti kao u Zagrebu ili u nekoj drugoj evropskoj prestonici - kaže Prosinečki.

On je objasnio razliku između klupskog i reprezentativnog angažmana, koji mu više odgovara.

- To su dve različite stvari. Kao selektor dobijam na pet, šest dana igrače koje neko drugi trenira i s njima se može malo napraviti u tako kratkom roku. Na pripreme dođu u ponedeljak i onda se dva dana odmaraju, ne možeš s njima raditi ništa osim da ih pokušaš oporaviti.

- Selektor mora znati da napravi selekciju, da odabere najbolje igrače, potom posloži 20-ak igrača tako da svako dobije poziciju na kojoj može pružiti najviše, te stvoriti ambijent u kom 'e će svaki reprezentativac dati najviše što može. Sve to nije lako, ali je u klubu 10 puta teže. Tamo radiš s igračima svaki dan, stalno se igra, pobeđuje i gubi, analizira, proučava, traže greške, a osim toga trener je celu godinu pod lupom javnosti, medija, uprava… I, naravno, svi znaju njegov posao bolje od njega - zaključuje Prosinečki, jasno aludirajući na angažmane u Crvenoj zvezdi i Kajzeriju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA