SVET OSTAJE BEZ EL KLASIKA: Poznato je u kojoj ligi će Barsa igrati ako se Katalonija otcepi!

To sigurno neće biti Primera, a klub sa Nou Kampa najozbiljnije razmatra da aplcira za učešće u Premijer ligi ili Ligi 1

  • 32

Referendum u Kataloniji donosi mnogo neizvesnosti i kada je svetski fudbal u pitanju. Osim što otcepljenje Katalonije, za šta je na referendumu glasalo 90% onih koji su izašli, može da napravi novi poredak kada je u pitanju politčka situacija u Evropi i svetu, značajno će uticati i na svetski fudbal.

>>> BAKSUZI GODINE: Pre 3 meseca kupili karte da bi gledali Nejmara i Barselonu, zatim putovali 17.000 km i ostali ispred Nou Kampa (FOTO)

Logično, jer se u tom regionu nalazi jedan od najvećih i najpopularnijih klubova planete - Barselona! Kako i sami navijači tog kluba kažu, Barsa je više od kluba, pa tako ima značajan društveni uticaj i na društvene i političke tokove u Kataloniji.

Njeni navijači, ali i fudbaleri, snažni su zagovornici nezavisnosti Katalonije, a neki od njih su učestvovali i na samom referendumu.

Sada je i zvanično poznato kakva će biti situacija sa Barselonom u zavisnosti od ishoda referenduma, jer je predsednik kluba sa Kamp Noua otkrio kakvi su planovi kluba ukoliko Katalonija proglasi nezavisnost.

- U slučaju nezavisnosti, klub i njegovi članovi će odlučiti u kojoj ligi ćemo igrati. Prolazimo kroz teško, komplikovano razdoblje. S obzirom na ono što će se dogoditi u budućnosti, odlučićemo mudro i smireno - rekao je predsednik Barselone, Đozep Bertomeu.

Engleski i francuski mediji pišu da su pred Barsom dve opcije najozbiljnije, te da klub ozbiljno razmišlja da traži zahtev za prijem u Premijer ligu ili francusku Ligu 1.

Pored Barselone, o tome gde će igrati odlučivaće i Espanjol i Đirona. Mogu da ostanu lojalni Primeri, ali i da biraju između Premijer lige, Serije A i francuskog šampionata.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    3. oktobar 2017 | 10:36

    Ma neka se raspadnu kosovsko prokletsvo tek počinje

  • Stanko

    3. oktobar 2017 | 11:28

    Spanija nije podrzala nezavisno Kosovo!!!!

  • Srdjan

    3. oktobar 2017 | 12:35

    O pa dobro, raspala se i velika cetvorka (Partizan, Zvezda, Dinamo, Hajduk), pa tada niko u Evropi nije plakao zbog toga. Dolazi na naplatu svo zlo koje su nam pravili. Ovo sto neki kazu, nije Spanija priznala Kosovo - nije zbog Katalonije, Baskije i ko zna jos zbog koga sve ne a kada je pocelo bombardovanje, od prvog dana su spanski avioni bacali bombe po Srbiji, tako da je sve ovo apsolutno zasluzeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA