Dao bih sve pare koje sam zaradio da ponovo budem zdrav: Marko Rojs otvoreno govorio o suzama i teškim mislima zbog povreda

- Opet me čeka težak period - rekao je fudbaler Borusije Dortmund

  • 3

Zbog povreda je propustio i prošlogodišnji EURO i onaj odigran 2012, kao i Mundijal 2014. godine. Zbog nove povrede zadobijene u maju ove godine, na pauzi će biti osam meseci.

Odlični, ali i vrlo malerozni fudbaler Borusije Dortmund Marko Rojs otvoreno priča koliko mu cela situacija teško pada.

- Kao vrhunski fudbaleri zarađujemo mnogo, ali plaćamo ponekad skupu cenu. Plaćamo svojim zdravljem. Dao bih sav novac koji sam zaradio samo da ponovo budem zdrav, da mogu da radim svoj posao i ono što volim: da igram fudbal - rekao je Rojs.

Ponovo su stradali ligamenti kolena, ovaj put u pobedi u finalu Kupa Nemačke protiv Ajntrahta. Na poluvremenu te utakmice je plakao.

Foto: Tanjug/AP

- Plakao sam onda ponovo dva ili tri dana posle tog meča, kada sam ostao sam sa svojim mislima. Najteže mi je što se oporavljam sam, svakog dana treniram sam, bez igde ikoga. Posle tri nedelje, bio sam jako demoralisan. Ovakva povreda je brutalan mentalni test i bukvalno sve zavisi od samog čoveka. Znate da morate da pauzirate pola godine, da je oporavak spor, ali pokušavate da ostanete čisti u glavi - iskreno je rekao Nemac.

O povratku na teren ne želi ništa da precizira. Nije ni u mogućnosti...

- Ne znam kada se vraćam, sačekaću da mi telo kaže kada je spremno za fudbal. Naravno, opet me čeka težak period, pogotovo kada prvi put budem potrčao i kada se budem zapitao hoće li koleno izdržati? Da li će to biti u januaru, februaru ili martu, ne znam, a mislim da više nije ni važno - dodao je Rojs.

Ono što je pozitivno ipak je to što ne razmišlja da prekine karijeru. Ugovorom je za Borusiju vezan do leta 2019. godine.

- Bilo je ukupno četiri ili pet klubova koji su me privukli. Ja ću imati 30 godina u maju 2019. godine.  To će mi biti poslednja šansa da uradimn nešto veliko i probam nešto novo. Ne znam gde ću biti tada - rekao je Marko Rojs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sto je ovoo

    5. oktobar 2017 | 19:46

    Bar si pare uzeo, teze bi ti bilo da si povrijedjen al bez para tako da ne pricaj previse.

  • Stanic Stevo

    27. oktobar 2017 | 02:41

    NIJE MU LAKO NIJE VERUJEM JAKO DOBAR IGRAC KORISTAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA