≫ 

Arnautović ugasio nade Srbije u Beču: Ostaje nam poslednja meč lopta za Rusiju! (VIDEO)

Ostaje nam šansa u poslednjem kolu protiv Gruzije na Marakani u ponedeljak od 20.45

Srbija nije iskoristila prvu meč loptu za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji! Austrija je u Beču pobedila sa 3:2, pa sada Orlovi imaju šansu da na svom terenu na Marakani pobede Gruziju i obezbede Mundijal.

Marko Arnautović je rešio meč u samoj završnici , dao je gol a učestvovao je i kod drugog, za koji je ostala dilema da li ga je on dao, ili Šraub koji je i centrirao, pa je tako Srbin ugasio naše nada da se u Beču radujemo odlasku u Rusiju. On golove nije slavio, kao što je i rekao pre utakmice.

Naš tim je dobro počeo golom Luke Milivojevića u 11. minutu, ali je odigrala izuzetno loš meč generalno. Jedan od najlošijih u ovim kvalifikacijama. Austrijanci su izjednačili preko Burgštalera, a mogli su da vode i sa nekoliko golova razlike da nije bilo veoma raspoloženog Stojkovića, koji je u nekoliko navrata fantastično reagovao i sačuvao našu mrežu.

Ipak, protiv Arnautovića u 76. minutu nije mogao ništa, jer je ostavljen na milost i nemilost. Nekoliko minuta kasnije Matić je postigao gol koji nam je vratio nadu, ali je ona ugašena u 90. minutu, kada je Šraub uputio centaršut sa desne strane ka Arnautoviću, koji, ispostavilo se ipak nije zakačio loptu pre nego što je ušla u mrežu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

AUSTRIJA - SRBIJA 3:2

(Burgštaler 25, Arnautović 76, Šraub 89 - Milivojević 11, Matić 84)

Austrija: Hajnc, Bauer, Dragović, Danso, Vober, Baumgartner, Ilsanker, Griliš, Kainc, Arnautović, Burgstaler

Srbija: Stojković, Ivanović, Mitrović, Nastasić, Rukavina, Kolarov, Matić, Milivojević, Gaćinović, Tadić, Mitrović

Stadion: Ernst Hapel, Beč: 42.400

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Zagrmela je himna ''Bože pravde'' pre utakmice iz grla više od 20.000 srpskih navijača na Ernst Hapel stadionu i to je bio najbolji podstrek za naše igrače da daju sve od sebe da već u Beču reše sve dileme oko puta u Rusiju.

Međutim, prvi su Austrijanci zapretili u uvodnim minutima. Kajnc je bio u prilici, izašao je sam pred Stojkovića, ali je naš golman odlično odbranio njegov udarac. To je bila najava da Austrijanci nemaju nameru da tek tako polože oružje pred Srbima, iako im je falilo više od pola standardnih reprezentativaca.

Ubrzo je viđena nova šansa za domaćina preko Arnautovića, ali je naš tim imao sreću jer je njegov šut glavom završio pored stative.

Ipak, neposredno posle toga, u 11. minutu eksplodirao je stadion Ernst Hapel od radosti srpskih navijača. Luka Milivojević je iskoristio jednu odbijenu loptu sa ivice kaznenog prostora, raspalio po lopti i zakucao je u donji desni ugao golmana Austrije.

Međutim, brzo su Austrijanci preuzeli igru i dominaciju na terenu. Imali su nekoliko manje opasnih situacija pred golom, a onda su preko Burgštalera uspeli da izjednače. Ganso je dugom loptom uposlio svog napadača, naša odbrana je naivno ispala iz igre daleko od gola, pa je napadač Austrije imao 1 na 1 sa Stojkovićem i to je iskoristio.

Do kraja prvog poluvremena Srbija je znatno lošije igrala, ali je zapretila iz prekida preko Branislava Ivanovića koji je dobro skočio posle centaršuta Kolarova iz slobodnog udarca, ali je lopta posle njegovog gola okrznula prečku i otišla u gol aut.

Imali su brzo nakon toga šansu i Austrijanci, naša odbrana je pokazala nesigurnost, ali je Stojković bio na svom mestu i sačuvao gol.

I u drugom poluvremenu je Austrija bila bolja. Ređale su se šanse pred golom Stojkovića, koji je bio odličan i samo zahvaljujući njemu nije bilo i nekoliko golova razlike na račun domaćina.

Ipak, u 75. minutu nije mogao ništa. Arnautović je iskoristio sjajnu loptu Burgštalera i postigao svoj prvi gol za 2:1, ali nije želeo da slavi pogodak, kao što je i obećao pre meča.

Srbija je dobila kakvu takvu nadu u 84. minutu, kada je Nemanja Matić postigao gol posle gužve nakon kornera. Prethodno je Dušan Tadić odlično šutirao, ali je golman Austrije odbranio njegov šut. Ipak, upravo iz tog kornera kasnije Srbija je vratila nadu da može do preokreta.

Njega ipak nije bilo. A za to se postarao Marko Arnautović, koji je u 89. minut učestvovao kod novog gola. Šraub je centrirao ka njem, a on ispostavilo se nije okrznuo loptu posle centaršuta sa desne strane, ali je to bilo dovoljno da zbuni Stojkovića i da lopta ode u mrežu.

Arnautović ni taj gol nije slavio.

Srbiji sada ostaje nova meč lopta, i to ona lakša ''na svoj servis'' što bi se reklo teniskim rečnikom. Igramo na domaćem terenu protiv Gruzije u ponedeljak od 20.45. Ulog je odlazak na Mundijal i to je dovoljan poziv svim navijačima da preplave tribine Marakane.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Grupa D:

Petak:

Gruzija - Vels 0:1

(Lorens 49)

Austrija - Srbija 3:2

(Burgštaler 25, Arnautović 76, 90 - Milivojević 11 - Matić 83)

Irska - Moldavija 2:0

(Marfi 2, 19)

Ponedeljak, 9. oktobar

Srbija - Gruzija 20.45

Vels - Irska 20.45

Moldavija - Austrija 20.45

Tabela:

Srbija 18, Vels 17, Irska 16, Austrija 12, Gruzija 5, Moldavija 2

Daljinac

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    6. oktobar 2017 | 20:31

    Matić,Milivojević,Gaćinović.? A mogao si još zadnjih veznih da staviš.Šta Tadić,Mitrović..sve bre zadnje vezne stavi u tim.Kakav napad,to je nebitno.Samo odbrana..Gadi mi se ovakav fudbal.Sreća naša i Muslinova sto smo imali ovako laku grupu.

  • Sinisa Melbourne

    6. oktobar 2017 | 22:36

    Kakva sprdnja, sramota i ponizavanje od fudbala, pa kao da igramo protiv reprezentacije sveta. Siguran sam da je veceras igrala Zvezda umesto Srbije ili Partizan da bi izginulli na terenu svi do zadnjeg i da bi razbili ove Austrijance. Mozda se necte sloziti sa mnom ja ne podrzavam Muslina ali ga i ne osudjujem, jel tesko je raditi sa nekim ko ne zeli i da igra, ne igra srcem za svoju zemlju i ne daje sebe 100% a to su ovi nasi igraci i tako nam je godinama unazad.

  • Srbin bokelj

    6. oktobar 2017 | 22:36

    Trebali su primit 1o komada sram ih bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA