≫ 

Kalkulacije večitih za proleće u Evropi: Partizan može da obezbedi prolaz kolo pre kraja, a Zvezda će tada da strepi za opstanak!

Crveno-belima sada raspored utakmica ne ide na ruku, dok crno-beli faktički imaju idealnu situaciju i dva vezana meča na svom terenu

  • 19

Posle trećeg kola grupne faze Lige Evrope, već se javljaju i mogući obrisi konačnog plasmana po grupama, a jasne su i kalkulacije koje su potrebne srpskim klubovima da obezbede proleće u Evropi.

>>> Petr Čeh je o Zvezdi i Delijama govorio sa neviđenim poštovanjem: Najteža utakmica do sada, bilo mi je fantastično na terenu! (VIDEO)

Partizan ima dve vezane utakmice na svom terenu, te je zbog toga možda i u blagoj prednosti u odnosu na Zvezdu, koja tek treba da igra protiv Arsenala u Londonu, gde nije realno da očekuje bodove, te joj mnogo zavisi od meča Keln - BATE Borisov, gde joj nikako ne odgovara pobeda Belorusa.

I Partizan i Zvezda imaju verovatno ključne utakmice u 5. kolu. Crno-beli dočekuju Jang Bojs i već tada bi mogli da obezbede plasman u nokaut fazu. Zvezdi će meč protiv BATE Borisova biti verovatno odlučujući da ostane u igri.

Ukoliko izbegne poraz, verovatno će imati meč loptu u poslednjem kolu protiv Kelna.

GRUPA B:

Printskrin: Uefa.com

Partizan je trenutno na trećem mestu sa dva osvojena boda iz tri kola. Deluje da je Dinamo iz Kijeva tu najsigurniji i na prvom je mestu sa 7 bodova. Trenutno drugu poziciju zauzima Jang Bojs sa 3 boda, dok je Skenderbeg na začelju sa dva, koliko ima i Partizan, ali Albanci imaju lošiju gol razliku.

Partizan ima priliku da u preostala dva duela značajno preokrene situaciju i da popravi svoj položaj. Crno-beli najpre dočekuju Skenderbeg 2. novembra, a nema sumnje da su u toj utakmici apsolutni favoriti za osvajanje tri boda.

Biće to prilika i da Grobari napune stadion, jer je Partizan u 2. kolu imao prazan stadion protiv Dinama iz Kijeva, što će Partizanu olakšati postao da dođe do prvog trijumfa u grupi ove sezone.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Odmah zatim Partizan ima novi meč na svom terenu protiv Jang Bojsa 23. novembra i to će verovatno biti ključna utakmica za crno-bele. Verovatno će Partizan morati da ide na pobedu u tom meču i ukoliko dođe do tri boda, biće nadomak plasmana u nokaut fazu.

U poslednjem kolu Partizan gostuje Dinamu iz Kijeva, koji bi do tada mogao i da reši plasman u narednu fazu, i to bi crno-beli mogli da iskoriste ukoliko Kijevljani budu bez rezultatskog imperativa u tom meču.

Mogući problem za Partizan može da predstavlja remi koji je Jang Bojs izborio u Kijevu. U narednom kolu su obrnuta domaćinstva i Partizanu bi odgovarala pobeda Dinama ili remi, kako bi trijumfom nad Skenderbegom pretekao Švajcarce na 2. mestu.

U takvom scenariju bi Partizanu pobeda protiv Jang Bojsa faktički značila i proleće u Evropi, jer bi Partizan sa 6 bodova iz naredna dva kola imao ukupno 8, dok bi Jang Bojs ostao na 4, pa bi i kolo pre kraja Partizan mogao da obezbedi proleće u Evropi.

Ipak, sve će se znati detaljnije nakon 4. kola, gde Partizan mora da pobedi Skenderbeg, a da Jang Bojs ne pobedi Dinamo iz Kijeva na svom terenu.

PARTIZANOVE UTAKMICE DO KRAJA GRUPNE FAZE:

Partizan - Skenderbeg

Partizan - Jang Bojs

Dinamo Kijev - Partizan

GRUPA H:

Printskrin: Uefa.com

Crvena zvezda posle nesrećnog poraza od Arsenala ima težu situaciju, jer je i BATE Borisov pobedio Keln i izjednačio se sa crveno-belima na tabeli.

Obe ekipe sada imaju po 4 boda, a naredno kolo je izuzetno bitno za Zvezdu. U Londonu će verovatno probati da dođu do nekog rezultata, bez nekog opterećenja ali im je mnogo bitniji ishod meča Keln - BATE Borisov.

Zvezdi nikako ne odgovara pobeda Belorusa, a najbolja opcija bi bila remi ili pobeda Kelna. Ukoliko Nemci pobede Zvezda i BATE će biti izjednačeni sa po 4 bodova do kraja, dok će se i Keln vratiti u igru, što možda Zvezdi ne odgovara jer u poslednjem kolu igra upravo protiv njih.

Foto: crvenazvezdafk.com

Bod je možda i najbolja opcija za crveno-bele, ali bi Zvezda u tom slučaju morala da ide na trijumf protiv BATE-a u Belorusiji ne bi li ga pretekla, dok bi sa remijem u 5. kolu morala da se uzda u ozbiljnost Arsenala (koji će sasvim sigurno već obezbediti 1. mesto) u poslednjem kolu, uz obaveznu pobedu protiv otpisanog Kelna.

Dakle, Zvezdina računica je jasna - BATE ne sme da pobedi u Kelnu, šta crveno-beli urade u Londonu to je samo bonus.

Nakon toga, u slučaju takvog ishoda potrebna joj je pobeda ili remi protiv BATE-a, dok bi uz takvu situaciju pobeda protiv Kelna u poslednjem kolu donela sigurno proleće u Evropi (uz pretpostavku da BATE neće pobediti na Emirejtsu).

ZVEZDINE UTAKMICE DO KRAJA GRUPNE FAZE:

Arsenal - Crvena zvezda

BATE Borisov - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Keln

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adem

    21. oktobar 2017 | 11:42

    Voleo bih da svi prodjemo

  • ☆☆☆

    21. oktobar 2017 | 11:44

    Partizan ima dve vezane utakmice kući? Pa? Oni su pokazali da ne mogu nikoga da pobede a Zvezda je pokazala da pobeđuje i u gostima.I odakle vam onda ovakve kalkulacije? Zvezda pobeđuje i Bate i Keln i ide dalje.Partizan ispada već od sledećeg kola.

  • Skorpion

    21. oktobar 2017 | 14:45

    Ovi Grobari su nepresusni izvor lupanja i glupiranja, sada su poceli da umisljaju kako je njihova grupa mnogo teza od Zvezdine, naravno sve u cilju da opravdaju ispadanje. Svako iole razuman zna da se te dve grupe ne mogu porediti, ali.....toliko glupih komentara.....ljudi postoje doktori za te stvari, lecite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA