U školi sam učio o Ivi Andriću, ne o Ani Frank: Mihajlović se pravda zbog neverovatne izjave! (VIDEO)

Trener Torina je osetio potrebu da razjasni situaciju

  • 46

Siniša Mihajlović je privukao pažnju odgovorom da ne zna ko je Ana Frank, zbog čega je skrenuta pažnja sa pitanja rasizma među navijačima.

Trener Torina dao je tu izjavu nakon što je upitan prokomentariše gest navijača Lacija što su njen lik koristili za antisemitske uvrede. Lacijali su izazvali buru jer su koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivala Rome, posle čega je Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice krenu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika.

>>> Nacisti iz Lacija uradili neoprostivo i izazvali civilizacijski skandal: Klub odlučio da ih odvede u Aušvic! (FOTO) (VIDEO)

Mihajlović je osetio potrebu da razjasni situaciju.

- Rekao sam da ne čitam novine, pa su me novinari pitali o Andrei Belotiju, a onda i o Ani Frank. To je preskakanje sa teme na temu. Nisam znao šta su navijači Lacija uradili, zato sam se zbunio i nisam razumeo kontekst - rekao je Mihajlović.

Sam on je na meti rasizma gotovo stalno, a ne smatra pogubnim što ne zna mnogo o Ani Frank.

- Ja sam protiv svih vrsta rasizma, a svake nedelje dobijam uvrede na stadionima. Nas su u školi u Srbiji učili o Ivi Andriću, ne o Ani Frank. Ne vidim zbog čega je toliki problem ako ne znam mnogo o njoj - rekao je srpski trener

Rimski Lacio, za koga je igrao Mihajlović u periodu od 1998. do 2004. godine, odlučio je da zbog ispada svojih navijača svake godine u logor u Aušvic pošalje 200 mladih pristalica kluba kako bi se edukovali na licu mesta.

Inače, navijači Lacija poznati su kao pripadnici "desnice", često propagirajući fašizam i nacizam na tribini stadiona Olimpiko.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    26. oktobar 2017 | 10:04

    Dodji medju svojim ljudima gde nema rasizma, gde te ljudi vole i uvažavaju. Imaju svi iste navika, druži se sa komšijama, napravi roštilj parti, slušaj starogradsku pesmu, uživaj u zdravom humoru. Opušteno Miha, produži život.

  • Hambalaahambalaa

    26. oktobar 2017 | 11:46

    Ostavite coveka na miru vise! Znaju li oni ko je Milica Rakic?! Neduzno dete, zrtva natovaca i americke "pravde"! Pa za nju ni pola Srba ne zna! Sramota bre!

  • Dusadusa

    26. oktobar 2017 | 11:45

    Ko je taj sto zna sve i sto mora da zna,fudbal je njegov zivot i na tom polju zna znanje!Sinisa samo napred.Ovi sto kritikuju jos malo nece znati ni svoje ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA