≫ 

"Šiptar" se NE SME čuti u Humskoj! Crno-beli u stanju najveće pripravnosti pred dolazak Skenderbega

Pritisnuti od UEFA, crno-beli nemaju kud: ne sme biti ni najmanjeg organizacionog propusta niti ispada navijača protiv Skenderbega, u suprotnom - slede nove oštre kazne

  • 8

Partizanova evropska avantura je kao hod po tankoj žici zbog kazni UEFA koje prete da "ponište" sve ono što fudbaleri, stručni štab, uprava i odgovorni navijači stvaraju zajedničkim snagama.

Crno-beli su samo od početka ove sezone platili 400.000 evra na ime kazni za ispade navijača, a eventualni novi incident, čak i onaj iz kategorije benignih, mogao bi da znači i novo "katančenje" Humske za evropske mečeve budući da je srpski šampion na trogodišnjoj uslovnoj kazni.

>>> Plašim se ubačenih elemenata protiv Skenderbega: Predsednik Partizana zabrinut pred meč Lige Evrope!

Partizan je kao klub "ponavljač" plaćanja kazni pod pojačanim monitoringom UEFA što uprava crno-belih danima pred duel sa Skenderbegom pokušava da ukaže navijačima i dopre im do svesti da je neverovatno važno da sada, kao nikad pre, fer, sportski, i bez nepotrebnih provokacija na političkoj osnovi bodre igrače Miroslava Đukića.

>>> UEFA kaznila Skenderbeg zbog uvredljivih pesama protiv Srba!

S tim u vezi iz kluba su još jednom apelovali na navijače da se pristojno ophode i da pripaze na ponašanje i repertoar slogana zbog kojih bi klub ponovo mogao da bude predmet disciplinaca UEFA.

Važno je ovde pomenuti da je Evropska fudbalska unija nedavno novčano sankcionicala Skenderbeg zbog toga što su navijači albanskog kluba u prvom meču sa Partizanom uzvikivali pogrdne slogane na račun Srba i Srbije. Dakle, i to je još jedan eklatantan primer da je tolerancija prema takvim ispadima "nulta" i nema popusta ni za ove ili one, niti za neku treću ili četrtu navijačku grupaciju, ma kako se klub zvao.

Foto: A. Nalbantjan

Pravila su u tom pogledu ista za sve.

To važi i za navijače Partizana: ako budu vređali i provocirali na način na koji je to apsolutno neprihvatljivo i kosi se sa UEFA regulativom, zna se - kazna će biti brza i bolna, a to opet znači prazne tribine, gubitak velikog novca, opasnost da se klub na duži period izbaci iz Evrope.

Postoje parole i slogani koji su prihvatljivi i oni koji će pod hitnom postupku biti sankcionisani.

- Slogani "Kosovo" i "Kosovo je Srbija" mogu da se čuju, ti slogani nisu kažnjivi - rekli su iz kluba na ovu temu, tako da navijači ne moraju da se ustežu ako požele da pominju otuđenu srpsku teritoriju.

Ono što je kažnjivo...

- Je uvreda "Šiptar", i to je bitno reći, jer mnogi to ne znaju. Zbog toga smo između ostalog i kažnjeni protiv Budućnosti.  Dakle, ako navijači budu vikali "Šiptari, Šiptari" protiv Skenderbega, sledi nam nova kazna, i novčana, a verovatno i ponovno zatvaranje stadiona.

Iz Partizana su nam takođe rekli da će za meč Partizan - Skenderbeg biti angažovana dvojica oficira, a ne kao što je uobičajena praksa samo jedan, kako bi motrili na moguće incidente, što je samo još jedan pokazatelj koliko će navijači Partizana morati da se uzdrže od bilo kakvog ispada koji bi mogao da ima teške posledice po klub.

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    31. oktobar 2017 | 19:53

    Ne razumem uvredu? Albanci sebe, na svom jeziku zovu šćiptar, Albanija se naziva šćipnia ili šćiperija...jadni mi kako nas zezaju

  • но комент

    31. oktobar 2017 | 18:54

    Трећи минут утакмице и креће ко не скаче...

  • Vule

    31. oktobar 2017 | 20:00

    Ko ne skače taj je Arnaut

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA