Menadžer Jaje Turea optužio Muslina: Uzimao je pare od igrača! Ko nije dao, nije mogao da igra! Da li je ovo razlog zašto više nije selektor Srbije?

Teške optužbe na Muslinovu adresu stigle su od nekadašnjeg potpredsednika Metalurga

  • 61

Slavoljub Muslin je uzimao novac od fudbalera u Metalurgu iz Donjecka! Ovako tvrdi Dimitri Seluk, nekadašnji potpredsednik ovog ukrajinskog kluba, koji je tada sarađivao sa doskorašnjim selektorom Srbije.

U razgovoru za Informer, Seluk se osvrnuo na šestomesečnu saradnju sa srpskim stučnjakom koja je, po njegovim rečima, i te kako bila turbulenta.

Svi ratovi Muslina: Džajić ga nazvao smradom, ruski igrači ga napadali, a Kežman najteže optužio!

A kao glavni razlog Muslinovog odlaska iz Metalurga navedena je činjenica da je hteo da se ugrađuje u transfere igrača, kao i da im je uzimao novac za mesto u timu.

- Kod Muslina niste mogli da igrate, ako niste bilo deo njegove kombinacije. On je dobio dobre uslove kao trener, međutim hteo je da bude više od toga. Kod njega je i Jaja Ture čak više bio na klupi nego što je igrao. Zašto? Zato što mu je bilo važno da u timu bude Leo Lerinc kog je tada doveo na probu, kao i još neki drugorazredni i trećerazredni fudbaleri - rekao je Seluk i nastavio:

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Jednom je Muslin ponudio da dovedemo jednog igrača iz Bugarske za 800.000 dolara. Mislim da se zove Jankov, ali ne mogu tačno da se setim. Zanimljivo je da je taj igrač, u tom trenutku, bio slobodan i hteo je da dođe bez obeštećenja, ali je Muslin tražio novac. Naravno, za sebe.

Ovo nije prvi put da je doskorašnji selektor optužen da je uzimao novac od fudbalera. Početkom 2016. godine, to je učinio nekadašnji igrač Krasnodara Oleg Samsonov.

Šokiran sam bio kada sam u Krasnodaru stavljen na transfer listu i tražio sam da pričam sa Muslinom. Rekao mi je da ne računa na mene i da mojoj poziciji dovodi igrača iz Lokomotive. Drugi fudbaleri su mi takođe rekli da je Muslin uzimao procenat ili premije u dogovoru sa menadžerima i igračima - preneo je tada ruski ''Meč'' reči Samsonova.

Svakako najsvežije tvrdnje vezane za Muslina i njegovo navodno uzimanje novca od fudbalera izneo je Mateja Kežman, menadžer Sergeja Milinkovića Savića.

Foto: Marko Todorović

Selektorove ponude za ''saradnju''preko trećih lica sam sa indignacijom odbio, jer u takve kombinacije nisam ulazio niti imam nameru da ikad ulazim. Očigledno gospodin Muslin zna za drugačije relacije u odnosima sa fudbalerima i njihovim menadžerskim agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio sa optužbama od strane sopstvenih igrača u klubovima koje je vodio za 'participaciju' u njihovim ugovorima i transferima (Oleg Samsonov, Georgi Pejev i ostali ...) - rekao je Kežman.

Kežman je ovim navodima poprilično uzdrmao javnost, pogotovo onu fudbalsku. Otuda se i postavlja logično pitanje da li je FSS upravo zbog ovoga sporazumno raskinuo saradnju sa Slavoljubom Muslinom?

Ako jeste, nadamo se da će se neko iz FSS u narednim danima oglasiti povodom ovog pitanja. Jer, narod svakako zaslužuje istinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duks

    4. novembar 2017 | 00:35

    Hvala dragom Bogu da je Muslin smenjen! Eto sta pricaju njegovi bivsi igraci za njega pa vi sad vidite koliko bi dogurali sa njim! Znaci ko plati taj igra, nije bitno da li je u formu ili ne! Pravi i ispravan potez naseg saveza! Daj bre meni je vec sve bilo jasno kada je odbijao da pozove SMS u reprezentaciju jer decko igra opasno i cak resava utakmice za Lazio u zadnjih par meceva i nema tog izgovora zasto decka ne pozvati mada eto sada svi znamo zasto ga nije zvao! Da li je moguce da postoje takvi treneri i dokle ce mo vise biti zrtve istih?

  • 1991

    4. novembar 2017 | 00:32

    Kakva hajka na coveka..

  • Zombilend

    4. novembar 2017 | 00:54

    Ljudi, ovo nema veze s vezom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA